Elhivatott diákok versenyeztek a cementgyárban – Zöld Alternatíva Vetélkedő 2023-ban is!

A Váci Cementgyár – amely 2023-ban éppen 60 éves – ismét megnyitotta kapuit a vállalkozó szellemű fiatalok és tanáraik előtt! Május 25-én, immár hetedik alkalommal rendezte meg a Duna Dráva Cement Kft. (DDC)  a Zöld Alternatíva Vetélkedőt, idén ismét a váci középiskolások számára.

A fiataloké a jövő, az ő hozzáállásuk és tenni akarásuk a záloga egy egészségesebb, fenntarthatóbb jövőnek. Éppen ezért hozta létre a vállalat a Zöld Alternatíva Vetélkedőt, hogy segítse és támogassa a fiatalokat a környezettudatos szemlélet kialakításában.

Ahogy a korábbi években, úgy idén is a regisztrált csapatoknak először egy, a DDC-vel és a fenntarthatósággal kapcsolatos online kérdéssort kellett megoldaniuk, majd a 6 legjobban teljesítő csapat jutott tovább a döntőbe.

Az első forduló során előnyhöz, plusz pontokhoz juthattak azok a csapatok, akik ellátogattak a váci Madách Imre Művelődési Központban megtalálható DDC-s kiállításra, ugyanis a feladatsorban a kiállításra specializálódott kérdések is helyet kaptak.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  A Vác Városért Választási Egyesület képviselő-jelöltjei az önkormányzati választáson

A döntő során pedig több helyszínen is megmutatták tudásukat a résztvevők. A Duna-parti állomások után a sejcei mészkőbányába vezetett a csapatok útja, végül pedig a Váci Cementgyárba, ahol szakmai ismereteik mellett zenei és tánctudásukat is megcsillogtathatták a zsűri előtt a diákok.

A döntőn végül a – VSZC Boronkay György Műszaki Technikum és Gimnázium – GT-MAX csapata bizonyult a legjobbnak.

Második helyen végzett a – Váci Madách Imre Gimnázium – DDM csapata, míg a harmadik helyre a – VSZC Boronkay György Műszaki Technikum és Gimnázium – Sóder Klub csapata került.

Ahogy a korábbi években, úgy idén is értékes nyereményekkel távoztak a csapatok. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments