Első Nagy Dunakanyar Evezés – várják a víz- és természetszeretőket

A Dunakanyar vízi turisztikai szolgáltatói és egyesületei a Duna mindkét partjáról összefogtak és meghirdették a Nagy Dunakanyar Evezést, amely terveik szerint a Dunakanyar legnagyobb egynapos vízitúrája lesz.

Látványos vízi parádét szerveznek, amelyre minimum száz evezős vízi sporteszközt, és több száz evezőst várnak: lesznek sárkányhajók, kajakok, kenuk, családi hajók, evezős hajók és SUP-ok is – csak kézi hajtású eszközök.

Az fővédnöke, a megnyitó beszédet mondja és vízre is száll dr. Beer Miklós nyugalmazott váci püspök.

Az összes hajó délben egyszerre fog indulni, előre meghatározott rend szerint.

Az eseményt a vízi rendészet és motoros kísérőhajók fogják biztosítani – az engedélyeztetés folyamatban.

A rendezvényre azokat várják, akik szeretik a vizet, a természetet, és örömmel lesznek részesei egy különleges közösségi élménynek.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kerékpáron és lóháton, avagy a „Kerékpározás és lovaglás” sikerei

A programon részt vesznek nemcsak a dunakanyari, de az Ipoly és Garam menti szolgáltatók, önkormányzatok, egyesületek is, határon innen és túl.

A találkozó helyszíne az Esztergomi Evezősök Hajós Egylete bázisa, és az egylet előtti sóderes mederrész.

A programon részt venni kizárólag előzetes regisztrációval és a kanyari szolgáltatókhoz való jelentkezéssel lehet. A szolgáltatók és egyesületek önállóan jelölik ki a saját túrájuk végpontját, hozzák fel a vízi sporteszközöket Esztergomba, és toborozzák a saját legénységüket.

A közös indulást megelőzően egy barátságos, pár órás Duna Partyn gyűlnek össze a résztvevők, ahol megismerkedhetnek egymással, mindenki közkinccsé teheti a nyári eseményeit, túráit, túraversenyeit, hozhatja a szórólapjait, és vízi turisztikai szempontból bemutatkozik az Ipoly és Garam mente.

A rendezvény célja a vízi turizmus, a vízi természetjárás, mint aktív, család- és környezetbarát mozgásforma népszerűsítése, különös tekintettel a régiónkban, a Dunakanyarban, az Ipolyon és Garamon.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Csernák István könyvbemutatója Verőcén

Három zebegényi szervezet, a DEPO-Z, a TÚRAPROGRAM és a ZÖLD PANORÁMA is saját hajókkal indul az eseményen, a programra szeretettel várnak minden jelentkezőt!

További információ és jelentkezés:

www.facebook.com/nagydunakanyarevezes – illetve a fentebb nevezett helyi szolgáltatóknál. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments