Evezés – Kontinensbajnoki 15. hely

A hétvégén a franciaországi Brive-la-Gaillarde-ban rendezték meg az ifjúsági kontinensbajnokságát. Nemzeti csapatunkban 13 versenyző hat egységben állt rajthoz. A férfi kétpárevezősöknél a magyar válogatottat a Vác Városi Evezős Club (VVEC) két tehetséges fiatalja, Pető Benedek és Horváth Csaba (képünkön) képviselte.

A 19 éven aluliak Európa-bajnokságán a legnépesebb mezőny éppen a váciak versenyszámában indult: 17 egység állt rajthoz. A verseny szombat délelőtti előfutam és a reményfutam sem hozott a mieink számára sikert, így a vasárnapi helyosztókon csak a 13-17. helyről döntő C-fináléban állhattak rajthoz. Itt a 3. helyen végeztek, így összesítésben a 15. helyen zárták a viadalt.

Korábbi versenyről

Két héttel korábban a felnőtt világkupán balszerencsésen versenyzett a VVEC színeiben rajthoz álló Szklenka Bence. A váci fiú Ujhelyi Mihállyal párban a kétpárevezősök versenyszámában az előfutamok után a reményfutamban sem szerepelt sikeresen, így a 7-11. helyért zajló B-fináléban állhatott volna rajthoz. Ez azonban elmaradt, mivel a Budapesti Evezős Egyesületben versenyző Újhelyi a zárónapra megbetegedett. (Forrás: vac.hu – Fotó: Magyar Evezős Szövetség) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments