Holnap lakossági fórum a Madách Gimnázium egyházi tulajdonba adásáról

A váci városvezetés korábban már több alkalommal jelezte: segíteni kíván abban, hogy a közvélemény megismerje az eddig városi tulajdonban lévő ingatlanok egyházi kézbe adásának részleteit. Az önkormányzat ezért lakossági fórumot szervez a témában. Az esemény május 17-én 17 órakor a városháza dísztermében lesz, ahová minden érdeklődőt szeretettel várnak.

A váci önkormányzat a lakossági fórumon keresztül tájékoztatást szeretne kapni az érintettektől, egyúttal pedig tájékoztatást nyújtani az érintetteknek a városi tulajdonban lévő Madách Gimnázium épületének esetleges református kézbe történő adásáról.

A fórumra meghívást kaptak Matkovich Ilona Vác város polgármestere, a gimnáziumot üzemeltető Váci Tankerületi Központ igazgatója, az Északpesti Református Egyházmegye képviselői, a Váci Madách Imre Gimnázium igazgatója. Mint ismert, Semjén Zsolt által benyújtott törvényjavaslat tette lehetővé, hogy az egyházak által működtetett, de egyébként önkormányzati tulajdonban lévő épületeket, igény esetén, az önkormányzat részéről ingyenesen át kell adni.

Matkovich Ilona polgármester arra figyelmeztetett, hogy egy jogi paradoxon miatt a Bernáth Kálmán iskolával együtt a Madách Gimnázium, valamint a mozgásfejlesztő központ épületei azért kerülhetnek ingyen református tulajdonba, mert azok egy helyrajzi számon találhatók.

A május 17-én 17 órakor megtartandó fórum nyilvános, azt élőben az önkormányzat Facebook oldalán az ES televízió közvetíti.

Jöjjön el Ön is, kérdezzen, mondja el véleményét! (Forrás: vac.hu – ESTV) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments