Jelentem, nem hiányzik senki! Két csapat eltévedt fiatalt mentettek a letkési rendőrök

Egy órán belül, két felvonásban megtalálták és szálláshelyükre visszavitték a letkési rendőrök azt a 18 fiatalt, akik Kemence környéki túrázásuk közben tévedtek el. Az egyenruhások helyismerete nem, csak a térerő akadozott.

Egy édesanya hívta 2023. május 9-én 17 óra 30 perc körül a rendőrséget, miután 15 éves lányával folytatott telefonbeszélgetésükből ki tudta hámozni, gyermeke nyolc barátjával eltévedt. Csóványos és Kemence között gyalogoltak, amikor rájöttek, valami nem stimmel, elvesztették a turista jelzést, nem találták a haza vezető utat. A mobiltelefonok az erdő közepén, és a dimbes-dombos környéken alig-alig fogtak jelet, elfogyott a vizük, egyikük beleesett a csalánba, amelyre ráadásul allergiás. Szerencsére a gyógyszere nála volt, de az idő sürgette a rendőröket – mihamarabb, még sötétedés előtt meg kellett őket találni.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Nagymarosi áprilisi programajánló

Támpontként az édesanya annyit tudott még mondani, hogy a gyerekek valamilyen patak mentén lehetnek. Ennyi is elegendő volt ahhoz, hogy a környéket jól ismerő egyenruhások azonosítsák a helyszínt – a Csarna patakhoz indultak. Ameddig tudtak kocsival igyekeztek, a nehezült terepviszonyok miatt aztán gyalogszerre váltottak. A szintkülönbség legyűrése után, alig egy órával a bejelentést követően meglátták a csapatot, akik ugyan kimerültek és fáradtak voltak, de bajuk nem esett, a két fős felmentő sereg láttán pedig mindegyikük megkönnyebbülten fakadt mosolyra. A gyerekek elmondták, ők az osztály utolsó kirándulócsoportja, a többiek már valószínűleg visszatértek szálláshelyükre.

Hab volt a tortán, hogy a diákok rendőrautóval utazhattak vissza kemencei szálláshelyükre, ahol a rendőrök rögtönzött létszámellenőrzést tartottak. Kiderült további 9 gyermek hiányzik, ők sem értek még vissza a csóványosi kilátótól – a napnyugta egyre közeledett. Az egyenruhások bepattantak a szolgálati kocsiba és visszakanyarodtak. Az igazoltan távollévő, ám elkeveredett diákokkal 18 óra 45 perckor találkoztak össze, miután a rendőrök – helyismeretükre épülő navigációs és helymeghatározó érzékük alapján – betájolták, merre lehetnek. A szintén 9 fős csapatot is jobbnak látták visszautaztatni, a szálláshelyen pedig egy megismételt számlálás már nem mutatott hiátust – az osztály létszáma teljes volt, senki nem hiányzott! (Forrás és fotó: police.hu)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments