Kevesebb helyen lett fizetős a hétvégi parkolás

Egy korábban hozott rendelet szerinti turisztikai időszak májustól szeptember végéig érvényes rendszerében idén már kevesebb közterületen kell parkolójegyet váltani vasárnap és ünnepnap – írja a vac.hu.

A márciusi testületi ülésen – vita és „nem” szavazat nélkül – módosították a váci parkolás szabályozását. Lakossági igények figyelembevételével változtak a körzethatárok: a Géza király téren, továbbá a Konstantin tértől a Budapesti főút 36. számig az eddigi 1-es zóna helyett a kedvezőbb fizetési feltételeket tartalmazó 2-es zónának megfelelő szabályozás lépett életbe.

Ennek értelmében itt már csak hétfőtől péntekig 8 és 18 óra között, szombaton pedig 8 órától délig kell fizetni a parkolásért. Egyéb időszakban, illetve vasárnap és ünnepnap a parkolás díjtalan.

Városunkban a 2-es zónában hétköznapokon 18 órától másnap reggel 8-ig, továbbá szombat déltől hétfő reggel 8-ig (valamint ünnepnapokon) ingyenes a parkolás. Az immár szűkített 1-es zónában naponta 18 órától másnap reggel 8-ig nem kell fizetni a parkolásért.

Szintén ingyenes a parkolás mindkét díjzónában december 21. és január 2. között.

(Képünkön a kékkel jelzett közterületek az 1-es, a zölddel jelzettek a 2-es zónát mutatják. A sárga és a rózsaszín jelek a telepített parkolóautomaták helyei.) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments