Nem lehet szabadon átmenni Szlovákiába – Két hétig visszatér a határellenőrzés, csak a hivatalos határátkelők használhatók

Szlovákia biztonsági okokból ideiglenes határellenőrzést vezet be május 24. és június 8. között a Magyarországgal, Ausztriával, Lengyelországgal és Csehországgal közös határszakaszain, valamint a nemzetközi repülőtereken – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) a police.hu-n múlt hét pénteken.

Az említett időszakban kizárólag a kijelölt határátkelőhelyeken lehet majd a határon átlépni. A szlovák hatóságok törekszenek arra, hogy az átkelőhelyeken a várakozási idő minimális legyen. A magyar rendőrség azt javasolja, hogy az utazók az érintett átkelők előtt készítsék elő személyazonosító okmányaikat.

A TASR szlovák hírügynökség azt írja, Mikulec a széles körű határellenőrzés visszaállítását a május 29. és 31. között Pozsonyban rendezett Globsec biztonságpolitikai konferenciára érkező vendégek – politikusok és egyéb közszereplők – biztonságának szavatolásával indokolta.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Tizenegy éve hunyt el Regőczi István, az árva gyermekek segítője - A katolikus pap nevét viselő Regőczi Alapítvány a koronavírus áldozatainak gyermekeit támogatja

Kérünk mindenkit, vegye komolyan. Most nem ugrunk csak át a szobi vasúti hídon, Ipolydamásdnál az új hídon, vagy az Ipoly rengeteg apró hivatalos/nem hivatalos hídján egy bringatúra alkalmával Szlovákiába, mivel azok nem hivatalos határátkelő helyek.

A magyar-szlovák határszakaszon 2023. május 24. és június 8. között kizárólag az alább felsorolt határátkelők vehetők igénybe.

Közúti határátkelők

Rajka – Dunacsún/Cunovo (autópálya)

Rajka – Oroszvár/Rusovce,

Vámosszabadi – Medve/Medvedov

Komárom – Révkomárom/Komárno (Monostori-híd)

Komárom – Révkomárom/Komárno

Esztergom – Párkány/Stúrovo

Letkés – Ipolyszalka/Salka

Parassapuszta – Ipolyság/Sahy

Balassagyarmat – Tótgyarmat/Slovenské Darmoty

Ráros – Ráróspuszta/Ráros

Ipolytarnóc – Kalonda/Kalonda

Cered – Tajti/Tachty

Somoskőújfalu – Sátorosbánya/Siatorská Bukovinka

Bánréve – Sajólénártfalva/Král

Aggtelek – Domica/Domica

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Tizenegy éve hunyt el Regőczi István, az árva gyermekek segítője - A katolikus pap nevét viselő Regőczi Alapítvány a koronavírus áldozatainak gyermekeit támogatja

Tornanádaska – Bódvavendégi/Hostovce

Tornyosnémeti – Migléc/Milhost (I/17 út)

Tornyosnémeti – Migléc/Milhost (R4 út)

Abaújvár – Kenyhec/Kechnec

Hollóháza – Eszkáros/Skáros

Sátoraljaújhely – Újhely/Slovenské Nové Mesto (főút, I/79)

Sátoraljaújhely – Újhely/Slovenské Nové Mesto (közút)

Pácin – Nagykövesd/Velky Kamenec.

Vasúti határátkelők

Rajka – Oroszvár/ Rusovce

Komárom – Révkomárom/Komárno

Szob – Párkány/Stúrovo

Somoskőújfalu – Fülek/Filakovo

Bánréve – Sajólénártfalva/Lenartovce

Hidasnémeti – Hernádcsány/Cana.

Folyami határátkelők

Komárom – Révkomárom/Komárno

Esztergom – Párkány/Stúrovo

A közleményben azt tanácsolják, hogy akik az adott időszakban szlovákiai utazást terveznek, indulás előtt tájékozódjanak a határátkelőhelyek nyitva tartásáról. (Forrás és fotó: www.holkerekparozzak.hu)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments