Radnótis diákok rajzai díszítik majd az iskolával szemközti buszmegállót

Huszonhárom pályamunka érkezett be a Radnóti Miklós iskola diákjai számára kiírt rajzpályázatra. A különlegessége azonban az volt ennek a versenynek, hogy a díjnyertes rajzok az intézménnyel szemközti buszmegálló falaira kerülnek felfestésre – írja a Váci Hírnök Facebook oldalán.

A történet azonban jóval korábban kezdődött, ugyanis először az volt az önkormányzat terve, hogy felújítja a buszmegállót, de végül az értékesítés mellett döntöttek.

 

„Egy hároméves történet látszik befejeződni. Három évvel ezelőtt tapasztaltuk, hogy ez a buszmegálló abszolút nem méltó Deákvárhoz. Törtük a fejünket, hogy mi legyen vele, próbáltuk felújítani, de az nagyon sok pénzbe került volna, próbáltuk elbontatni, az még több pénzbe. Végül eladta az önkormányzat, pénzbevétel lett belőle. A vállalkozó a mi elképzeléseink szerint újította fel, de azt a kérésünket is meghallgatta, hogy mi kerüljön ide” – nyilatkozta az ES televíziónak Rozmaring Sándor, a körzet képviselője, aki hozzáette: az új tulajdonos ahhoz is hozzájárult, hogy gyerekrajzok díszítsék a buszmegállót.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Élővilágbarát kert átadó ünnepség április 27-én a váci Pannónia Házban, palántabörzével, szakmai és gyermekprogramokkal

De térjünk vissza keddre, amikor a hat tagú zsűri – Matkovich Ilona polgármester, Taskovics Andrea főépítész, Rozmaring Sándor képviselő, Flamichné Somogyi Erzsébet igazgató, Pálinkó István rajztanár és Toldi Erzsébet tanító – meghozta a döntést, hogy mely rajzok díszítik majd a falakat.

Az eredmény megszületését követően az is kiderült, hogy hogyan is született meg az ötlete ennek a pályázatnak.

„Ez egy szép történet, mert a kiindulási pont az egy nagyon leamortizálódott buszmegálló volt” – kezdte a polgármester. „De aztán jött valaki, aki ebben fantáziát látott, és megvette és kis vállalkozásnak ad jelenleg helyet. Nemrég Pesten láttam egy olyan buszmegállót, amely LEGO figurákkal volt kifestve. Annyira megtetszett, hogy mivel szemben van a Radnóti iskola, arra gondoltam, mi is díszíthetnénk hasonlóan ezt az épületet. Most már felújították, már csak a festés van hátra. Köszönet az iskolának, az igazgatónőnek és a tanároknak is, hogy a kezdeményezés mellé álltak és kiírtak egy pályázatot.”

A díjazottak nevét a pénteki Radnóti napon hirdették ki. Az ő rajzaik kerülnek fel a buszmegállóra hamarosan:

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Bölcsődék napja - „Hivatástudattal a szívekben”

Hajszter Anna, Szabó Blanka, Nagy Andrea (3.a);

Demján Eszter, Nagy Kiro, Katymarac Emma, Balázs Réka Lilla (5.a);

Papp Viktória (5.a);

Hegedűs Alexa (3.b).

Gratulálunk nekik! (Fotók: Váci Hírnök)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments