Rangos elismerés két váci mentősnek

A mentők napja alkalmából, rangos elismerésben részesült két váci mentős – olvashatjuk a jó hírt a Váci Mentőállomás Facebook oldalán.

 

 

Glózer Csaba (fenn) kiváló mentőápoló, főigazgatói dicséretben, míg Erdősi Balázs (lenn) kiváló mentőtechnikus, Iránytű-díjat vehetett át dr. Csató Gábortól, az Országos Mentőszolgálat főigazgatójától.

Gratulálunk az elismeréshez!

1887 május 10-én alakult meg Budapesten az Önkéntes Mentőegyesület Kresz Géza fővárosi kerületorvos kezdeményezésére. A mentés ügye 1948-ig a társadalmi egyesületek kezében maradt, akkor jött létre az Országos Mentőszolgálat és ezáltal a mentés állami feladattá vált. Napjainkban az Országos Mentőszolgálat irányítja a különböző mentőszervezetek működését, szakembereket képez, valamint országszerte oktatja az oxyológiát, azaz a mentéstant.

Május 10-ét a szolgálat születésnapjává nyilvánították, ekkor ünnepeljük a mentők napját Magyarországon. Ezen a napon kitüntetéseket, pénzjutalmakat adnak át az életmentésben élenjáró orvosoknak, mentősöknek, egészségügyi dolgozóknak. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments