Szakmai konferencia a gyermekközpontú válásról

A Váci Humán Szolgáltató Központ a tavalyi évhez hasonlóan május 18-án megrendezte szakmai konferenciáját „Gyermekközpontú válás” címmel. A Váci Dunakanyar Színházban megtartott rendezvényre elsősorban a társintézményekben dolgozó kollégákat és a jelzőrendszer tagjait várták.

„Célunk a szakmai konferenciák megrendezésével, hogy mindennapokban felmerülő problémákat minél mélyebben körbejárjuk, tartalmi és gyakorlati tudást adva ezzel a területen dolgozó szakembereknek. A rendezvény Vác és a váci járásban dolgozó kollégáknak teret adott a szakmai tapasztalatcserén túl a kapcsolatépítésre is. A jövőben is tervezzük, hogy intézményünk szakmai konferenciát tart a szakmát képviselő, segítő szakemberek, előadók meghívásával” – mondta Járja Andrea, a Váci Humán Szolgáltató Központ vezetője.

A program elején az intézmény igazgatója köszöntötte a résztvevőket, majd Inotay Gergely alpolgármester üdvözölte a megjelenteket. Beszédében kiemelte: a házasságot, a családalapítást mind tanulnunk kell.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  A váci hulladékudvarba már használt ruhákat és textilákat is lehet vinni

„A mai esemény témája a válás, amit én nem ismerek, hiszen 23 éve élek boldog házasságban. Nagyon fontosnak tartom azonban, hogy beszéljünk erről a problémáról. Hiszen sok esetben nem is az a baj, ha valaki elválik, hanem az, hogy nem figyelnek a közös gyermekre, gyermekekre, ami nagyon fontos lenne ebben az élethelyzetben. Senki nem születik úgy, hogy tudná, milyen házasságban élni, milyen gyermekeket nevelni. Ezért is fontos az ilyen képzés, mert ha általa csak egy családot, egyetlen gyermeket megmentünk, már hasznos volt a munkánk” – mondta.

Idén a konferencia vendégelőadója dr. Molnár Andrea, a Váci Járásbíróság elnöke volt, aki a gyermekközpontú válásról beszélt. De, hallhattak előadást a szakemberek a válás jogi vetületeiről Törökné dr. Legeza Rita tanácsadótól, a kapcsolatügyeleti szolgáltatásról Sigray-Szabó Mónika tanácsadótól, a válás során a gyermek és a család témában Bogdán Réka tanácsadótól és Solymos Tamás pszichológustól. A mediáció szerepéről Sigray-Szabó Mónika és Koncz Lívia beszélt és mutatta be gyakorlatban is a módszereket.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Téli képeslap

A rendezvény végül kerekasztal beszélgetéssel zárult. (Forrás és fotó: vac.hu)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments