Szerdán elkezdődött a Születés Hete Vácon, amely nem csak a gyerekekről szól, hanem az anyukákról és apukákról is

Szerdán délelőtt Matkovich Ilona polgármester köszöntőjével elkezdődött a SZÜLETÉS HETE VÁC . A szombatig tartó ingyenes program számos előadással, szolgáltatással igyekszik segíteni a kisgyermekes édesanyákat, édesapákat és a leendő szülőket.

Vác polgármesterének köszöntőjére már megtelt a Madách Imre Művelődési Központ Maklári terme kisgyermekekkel és szülőkkel. Matkovich Ilona saját tapasztalatait idézte fel beszédében. Mint elmondta: hat gyermeket nevelt fel anyaként, most pedig három unokája gondozásába segít be.

„Amikor nekem megszülettek a gyerekeim, akkor még egy teljesen másik világba születtek. Olyan világba születtek, amikor mi még megkérdezhettük a nagyszülőket, az idősebb rokonokat a gyermeknevelésről. Nem volt internet, nem tudtunk mindennek utána nézni. Egy olyan világ volt akkor, hogy a család többször is összejött, hogy lássák a gyerekeket, és hogy a fiatal anyukát ellássák tanácsokkal. Szerintem ez a gyerekekre is nagyon jó hatással volt” – mondta.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Homokozó játékokat kaptak a Vám utcai ovisok

A nyitóbeszéd után Klinger Mária, a Jótevők Háza Alapítvány vezetője látta el technikai tanácsokkal a résztvevőket. Elmondta: a Születés Hete nem csak a gyerekekről szól, hanem az anyukákról és apukákról is, akiket stresszoldással és érdekes előadásokkal is várnak.

A négynapos rendezvény óránként változó programmal fogadja az érdeklődőket. Forrás: vác.hu – Fotó: Váci Hírnök)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments