Túrabakancs Nagymarosról a brit királyi párnak

III. Károly szombati királlyá koronázására nem üres kézzel érkezett a magyar államfő – erről olvashatunk Madzin Emilia írásában a forbes.hu-n.

Két pár túrabakanccsal és a Marton László Lovas kisplasztikájával érkezik Londonba Novák Katalin. A szombati koronázásra az államfő férje kíséretében érkezik, a brit királyi párnak pedig nem mindennapi ajándékokkal készült.

A koronázás alkalmából III. Károly és Kamilla névjelével gravírozott két pár Mauna túrabakanccsal kedveskedik az államfő.

„A királyi pár nagyon szereti a természetet, nagyon szeretnek túrázni. Kéktúrázóként tudom, hogy a jó bakancs elengedhetetlen a túrázáshoz, ezért ajándékozok a királyi párnak túrabakancsot, ami attól különleges, hogy bele vannak gravírozva Károly király és Kamilla királyné monogramjai” – írta a köztársasági elnök a Facebook-oldalán.

A Maunát tavaly mutattuk be a Forbes.hu-n: a nagymarosi túrabakancsok Mosonyi Annamária családi műhelyében készülnek. A Mauna bakancsait a legjobb magyar hegymászók hordják, sőt, már a Mount Everestet is megjárták. A túrabakancsokat nemcsak varrják és ragasztják, a stratégiai pontokon szögelik is. Kívül alapanyagnak marha- vagy bivalybőrt, belül pedig a puhább borjúbőrt használják. Egy pár legyártásához – még bejáratott modell esetén is – legalább 20–22 órára van szükség.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vonat elé hajtott egy autós a vácrátóti átjáróban

Manufakturális gyártáshoz „kézműves” kereskedelem jár: a bakancsokat csak náluk, és a budapesti Tengerszem túraboltban lehet megvenni – áruk jelenleg 89 ezer forinttól kezdődik. (Fotó: forbes.hu)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments