Újabb felújítások főtéri épületeken

Május közepén elkezdődik a főtér két patinás épületét érintő nagyszabású felújítási munka. A Március 15. tér 21. (Würth-ház) tetőterének tavalyi rendbetétele után idén nyáron az épület külső homlokzata is megújul. Szintén elkezdődik a Március 15. tér 10-es számú („Zöld ház”) ingatlan belső részének felújítása.

Az elmúlt esztendőben több mint 35 millió forintos költséggel hozatta rendbe az önkormányzat a „Rózsaszín ház” hosszú évekig elhanyagolt és balesetveszélyes tetőzetét. Az összeg nyolcadát kapta meg pályázati forrásból a város, a további finanszírozás saját forrásból történt meg.

A műemlék épület további renoválását már akkor elhatározta az önkormányzat, így a külső homlokzat felújítása is megtörténik. A munkák a jövő hét elején állványozással, a szükséges építési eszközök és építőanyagok közterületi elhelyezésével indulnak. Az épület előtti buszmegálló átkerül a Március 15. tér 19-es számú ház elé.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vajda Lajos és Szentendre – vándorkiállítás a művelődési központban

A felújítás – melyet önkormányzati forrásból, mintegy 30 milliós összegből végeztet el a város – várhatóan szeptemberben fejeződik be.

Szintén a napokban kezdődik el a főtér túloldalán lévő „Zöld ház” belső udvarának megújítása. Mint ismert, saját forrásból, közel 100 milliós összegből történt meg korábban a külső homlokzat és tetőfelújítás.

A munkák belső teret érintő folytatásához az önkormányzat jelentkezett a Nemzeti Kulturális Alap Örökségvédelmi Kollégiuma által meghirdetett pályázatra. Városunk közel 15 millió forintos támogatást kért a kapualj és a régi épület belső homlokzatának felújítására. Ennek költsége közel 36 millió forint, ebből 15 millióra pályázott, amiből 7,5 milliót ítéltek meg. (Forrás: vac.hu – Fotó: Városháza)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments