Beporzóbarát virágokat ültetnek a Munkácsy parkban és a Duna-parton

Speciális magvetőt bérel a Városfejlesztő Kft, amely lehetővé teszi, hogy gyorsan és hatékonyan elvethessék a településnek ajándékozott vetőmagkeveréket.

A munkálatok megkezdése előtt Rozmaring Sándor önkormányzati képviselő elmondta, a cél az, hogy esélyt adjanak a rovaroknak, illetve a beporzóknak. Ennek fényében két helyszínen olyan dísznövények magjait vetik el, amely kifejezetten kedvez például a méheknek.

„A Karcagi Vetőmag Termesztő Kft.-nek a felajánlását fogjuk elvetni, egyik felét itt, a Munkácsy-parkban 100 négyzetméteren, a másikat 100 négyzetméteren pedig a kis ligetben. Ennek a virágmagnak az lenne a jelentősége, hogy nagyon erősen szeretik a beporzók, és reményeink szerint meg fogják szeretni az emberek is, mert szép virágos kertté fog ez a 100 négyzetméter válni. Ha azt látjuk, hogy elnyeri az emberek tetszését, és ha igen, akkor tovább folytatjuk ezt a műveletet más területeken is”  – emelte ki Rozmaring Sándor.

Az önkormányzat feltett szándéka – mondta el a képviselő -, hogy a város különböző területeit felfrissítsék. Először olyan növényekkel találkozhatnak majd az arra járók, mint a bíborhere, a mézontó fű, a mezei katáng, a közönséges cickafark és a bíbor kasvirág. (Forrás és fotó: ESTV)♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments