Több teherautónyi veszélyes hulladékot adtak le a váciak

Szombaton rengetegen érkeztek a Duna-parti tanpályára meghirdetett hulladék gyűjtésre. A váci lakosok több teherautónyi veszélyesnek ítélt anyagot adtak le, amelyet eddig otthonukban tároltak.
Az önkormányzat tavaly nagy sikerrel szervezte meg hosszú idő után először a veszélyes hulladék leadását. Mint ahogy Kiss Zsolt alpolgármester arra a helyszínen is emlékeztetett: folyamatos a lakossági igény arra, hogy a város lehetőséget biztosítson a veszélyes anyagok szervezett és biztonságos körülmények között történő leadására.
„Nagyon örülök, hogy idén másodszor tudtuk megszervezni a veszélyes anyag-gyűjtést városunkban. Sikeres volt a mai nap is, több tonna veszélyes anyagot hoztak el a váciak ide, a Duna-partra leadni. Ez már nem megy az erdőbe és a patak-partokra” – fogalmazott az alpolgármester.
A jelenlegi városvezetés kiemelt fontosságot tulajdonít a környezet megóvásának – tette hozzá. A tavalyi évben megnyílt a hulladékudvar is, melyet a Duna-Tisza közi Hulladékgazdálkodási Kft-vel együttműködve alakított ki a város a Deákvári fasor 2. szám alatt. Az udvarban egész évben leadható szelektív hulladék, üveg, valamint zöld hulladék, és veszélyes hulladékot nem tartalmazó lom is- emelte ki Kiss Zsolt. (Forrás: Váci Hírnök – a kép illusztráció)
Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments