A képviselő-testületi ülés rövid összefoglalója

A korábbiakhoz képest kevesebb napirendi témával tartotta meg éves munkaterv szerinti ülését a váci képviselő-testület.

A tanácskozás nyilvános része ezúttal 40 perces volt és azon – Manninger Péter és Mokánszky Zoltán kivételével – minden szavazásra jogosult képviselő jelen volt. A jelenlévők a napirendi sor határozati javaslatait – egy elővásárlási joggal kapcsolatos döntés kivételével – egyhangú szavazással fogadták el.

A napirendi sor elfogadása előtti tájékoztatók egyikéből kiderült, hogy Pető Tibor május 10-én törlésre került a köztartozásmentes személyek adatbázisából. A Fidesz-KDNP volt alpolgármestere a június 11-től érvényes listában sem szerepel.

Elsőként a Vác Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tavalyi tűzvédelmi tevékenységéről szóló beszámolót egészítette ki Tót Zoltán tűzoltó alezredes. A tűzoltóparancsnok kérdésekre adott válaszai után az éves munkát megköszönve a testület elfogadta a beszámolót.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Rekordot döntött a tanító szakra felvett hallgatók száma az Apor Vilmos Katolikus Főiskolán

A folytatásban egyetértettek azzal, hogy egy-egy háziorvosi és fogorvosi praxist más vegyen át, majd elfogadták a Centroszet Szakképzési-szervezési Kft. 2022-es mérlegét és idei üzleti tervét.

A város költségvetésének aktualizálása után néhány pontban módosították a parkolási rendeletet, illetve az előző évhez hasonlóan ideiglenes parkolóhelyeket jelöltek ki a vigalom idejére.

Egy településrendezési szerződés módosítása lehetővé tette, hogy több alsóvárosi területen (a Rácz Pál és a Vám utcában) alakítsanak ki újabb várakozóhelyeket.

Az M2 Vác-észak és dél közötti szélesítése kapcsán az új (Gombási úti) külön szintű csomópont, lehajtó, komplex pihenő és az érintett gazdasági terület vonatkozásában elfogadták a telepítési tanulmányt.

A kiemelt figyelmet igénylő óvodáskorú gyermekek esélyegyenlőségének biztosítása érdekében módosították a Deákvári Óvoda alapító okiratát.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  A dinasztia – új táblakép a főtéren

A nyílt ülés végén napirend utáni felszólalások és új képviselői kérdések következtek.

Az éves munkaterv szerint a képviselő-testület legközelebb július 12-én tart plenáris ülést. (Forrás és fotó: vac.hu)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
legújabb
legrégebbi legnépszerűbb
Inline Feedbacks
View all comments