A Váci Reménység nevelése, Fekete Fédra egyéni csúcsbeállítással országos bajnok női magasugrásban!

Július 7-én, pénteken és 8-án, szombaton az Országos Bajnoksággal avatták fel hivatalos versenyen az augusztusi atlétikai világbajnokságnak otthont adó budapesti Nemzeti Atlétikai Központot. A női diszkoszvetés döntője volt az első versenyszám, amelyen bajnokot avattak – a viadalt a diszkoszvető Márton Anita nyerte idénycsúcsot jelentő 54.73 méterrel –, de váci szempontból nem ez, hanem az jelentette a legnagyobb számot, hogy a Váci Reménység nevelése, a jelenleg a Budapest Honvédban versenyző Fekete Fédra nyerte meg a női magasugrást!

 

 

 

A 25 éves versenyző – aki nem mellesleg a váci sporttudósító, Fekete György lánya – mondhatni „toronymagasan” nyerte meg a női magasugrást, mivel már a 181 centiméter átugrása után magyar bajnoknak vallhatta magát – mivel a vasasos Bátori Lilianna 1,78 méterrel végzett a második helyen – azonban ezt követően átvitte a 183 és a 185 centimétert is! A 187 centiméter aztán már nem sikerült, de ez nem osztott, nem szorzott, a 185 centiméter Fédra számára egyéni csúcsbeállításnak tekinthető. Ezzel azonban – a sajátos kvalifikációs szabályok miatt – még nem biztos, hogy ott lehet az augusztusi világbajnokságon; július 31-ig tart a kvalifikációs időszak, a világranglista első 36 helyezettje indulhat, Fédra jelenleg a 42. hely környékén áll. Augusztus elején az Universiadén indul Kínában, szurkoljunk neki akkor is!

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Egy évtizedes a váci kézilabdasport ifi bajnoki sikere

Az augusztus 19-én kezdődő és augusztus 27-éig tartó budapesti atlétikai világbajnokság tesztversenyén, a 128. Atlétikai Magyar Bajnokságon egyébként két nap alatt több mint ötezer néző látogatott ki a Nemzeti Atlétikai Központba. Sokan a versenyek miatt, sokan azonban „csak” az új atlétikai stadion látványa miatt érkeztek – ottjártunkkor látható volt, hogy sokan körbesétálják a stadiont, de mivel a különböző versenyek egymás után „pörgetve” zajlottak, szinte minden sétáló megállt egy-egy viadalt is megtekinteni. (Szerző: Füzesi Bálint – Fotók: Budapest Honvéd Atlétika Facebook-oldala) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments