Füstbe ment az üzem

Szinte mindent előkészített a szervezett bűnözői csoport a profitcunami érdekében, ám a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársainak közbelépésével végül elmaradt a busás haszon. A felhalmozott alapanyagokból kiindulva, csak az első gyártási ciklusban, több millió szál cigarettát tudtak volna előállítani.

A NAV Bűnügyi Főigazgatósága és Bevetési Igazgatósága közös munkájának eredménye, hogy július 13-án egy nagy teljesítményű illegális cigarettagyárat lepleztek le, közvetlenül a termelés megindítása előtt. A helyszínen talált és lefoglalt alapanyagokból 11 millió szál hamis Marlboro márkájú cigarettát tudtak volna gyártani az elkövetők.

Minden szervezetten és profin működött volna, ha az üzem beindul. Az illegális cigaretta előállítására kialakított nagyméretű helyiséget belső hangszigeteléssel látták el és külön épületekben tervezték elszállásolni a munkásokat.

A pénzügyőrök nyomozása egy üzemkész cigarettagyárat leplezett le a Heves vármegyei községben, ahol a 10 hektáros területet kutyákkal és több kamerával védték a kíváncsiskodóktól.

A pénzügyőrök az akció során közbiztonságra különösen veszélyes eszköznek minősülő tárgyakat – számszeríj, átalakított lőfegyver – is találtak, amely miatt értesítették a hatáskörrel rendelkező illetékes rendőrkapitányságot.

A nyomozók egy személyt gyanúsítottként hallgattak ki jövedékkel visszaélés elősegítése bűncselekmény miatt. Az ügy kapcsán jövedéki eljárást folytatnak le a tulajdonosi jogokat gyakorló gazdasági társasággal szemben. A komplex akcióban közel 100 pénzügyőr vett részt, akik munkájukkal elérték, hogy egyetlen szál hamis cigaretta sem került forgalomba. Ennek megfelelően sem a magyar költségvetésnek, sem a legális piaci szereplőknek – a maguk gazdagodásával – nem tudtak kárt okozni az elkövetők. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments