Harmadik alkalommal „ugranak nagyot” a Dunáért Pilismaróton

Dunakanyar Kultúrtáj és Környezetvédelmi Egyesület ebben az évben július 29-én 3. alkalommal szervezi meg a Nagy Ugrás a Dunakanyarért rendezvényt, melynek célja felhívni a figyelmet élővizeink megőrzésének fontosságára, hiszen nem csak a vízhez kötődő fajoknak adnak otthont, hanem az emberek számára is rendkívül fontosak!

Az első hivatalos Nagy Ugrást 2005 óta rendezik Európa szerte, Magyarországon a WWF rendezésében 2008 óta tartják meg. Ehhez a rendezvénysorozathoz csatlakozott az egyesület 2021-ben, amivel a Duna, a Dunakanyar természeti kincseinek megőrzésének fontosságára szeretnénk felhívni a figyelmet.

Az idei rendezvény több szempontból is rendhagyó lesz!

Töltsük meg együtt a hátizsákot! – Részletek https://www.facebook.com/…/pfbid02dfH1V1mxfJ1k9Z7ZBBuuL…

Részletes program

10:00- 13:30 óráig: Főzőverseny – Várják a csapatok jelentkezését! A nevezés díjtalan, de kérik a regisztrálást a következő linken: https://forms.gle/xLRZzZJ7STLB7LZTA.

Az egyesületünknél hozzájárulásként „ételjegyet” lehet vásárolni, melynek egy részét a rászoruló gyermekek iskolakezdési támogatásához használják fel a másik részét a versenyző csapatok alapanyag támogatására fordítják.

11:00- 13:00 óráig: Homokvárépítő verseny

10:45 órakor: Gyülekező, regisztráció, számok kiosztása

Közönségszavazat alapján az első három helyezett nyereményt kap.

Aki szeretne szavazni a szebbnél-szebb homokvárakra, regisztráció után sorszámozott „szavazócédulát” kap, amit a versenyzők elé kihelyezett dobozba dobhat.

12:30 órától: Regisztrálás a délutáni programokra, homokvárépítő verseny közönség szavazásához számok kiosztása, pecsétgyűjtő füzetek kiosztása

13:00- 16:30 óráig: Pecsétvadászat

A programon résztvevők pecséteket gyűjthetnek. Az összes pecsétet megszerzők között értékes nyereményeket sorsolnak ki a program végén!

A résztvevők újra köszönthetjük Schirilla Györgyöt, a „Nemzet Rozmárját” aki nem csak megtornáztat az ugrás előtt, hanem bemutatja és dedikálja a most megjelent Túró és Matilda című mesekönyvét.

Lehetőség van játszani a Duna Múzeum a Duna-Ipoly Nemzeti Park, a Magosfa Alapítvány, valamint a Dunakéke Dunakanyar Kultúrtáj és Környezetvédelmi Egyesület ismeretterjesztő játékaival.

A Víz Koalíció jóvoltából megismerkedhetnek a résztvevők a vízvezetékeink állapotával és „Kell a víz! avagy hogyan jutsz el a leghamarabb egy víztoronyba?” társasjátékkal.

Hogyan néz ki egy mentőautó? Mit kell tenni újraélesztéskor? Erre kapunk választ a FEDERALMED Mentőszogálat Kft. munkatársaitól.

Lesz kavicsfestés – Tedd a szívedet a Dunába! A Nagy Ugrás alatt mindenki a „szívét” a Dunába teheti, amit a a „Duna kavicson” megfestett!

14:45 órától: Közös torna

15:00 órától: Közös nagy ugrás a Dunába

16:30 – 17:00 óráig: Homokvárépítő verseny eredményhirdetés, pecsétvadászat füzetek sorsolás

17:00 órától: A 80-as 90-es évek zenéivel Kis Zsombor gondoskodik az igazi, pilismaróti nyári hangulatról.

Az érdeklődők a gazdag program mellett megismerkedhetnek a helyben, illetve a Dunakanyarban működő kézművesekkel.

A rendezvényre mindenkit szeretettel várnak!

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments