Idén is keresik az ország legjobb kamionsofőrjét – 2 millió forint értékű jutalom vár a győztesre

Tizenegyedik alkalommal rendezi meg a NiT Hungary és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság az ország egyetlen kamionos közlekedésbiztonsági versenyét, az „5 tengelyen biztos kézzel” elnevezésű megmérettetést. 2023-ban új elődöntő-helyszínen, izgalmas feladatokkal várják azokat, akik versenybe szállnának az év legjobb tehergépjármű-vezetője címért. Az európai szinten egyedülálló rendezvény egyik hivatalos támogatója és kizárólagos abroncsbeszállítója idén is a Hankook Tire Budapest Kft.

A Hankook idén is szponzorként támogatja az „5 tengelyen — biztos kézzel!” vezetéstechnikai versenyt, ahol hivatásos tehergépjármű-vezetők mérhetik össze elméleti és gyakorlati tudásukat. Az esemény célja a szakmai és munkáltatói szempontból legjobban felkészült, járművét a legmagasabb szintű vezetéstechnikai tudással és legnagyobb biztonsággal kezelő kamionsofőr kiválasztása. A versenyre a szabályzatnak megfelelő bármely magyar állampolgárságú, hivatásos tehergépjármű-vezető jelentkezhet.

A többfordulós rendezvényen a kamionsofőrök először egy online, elméleti tesztet töltenek ki, majd gyakorlati feladatokban bizonyítanak, valamint a közúti teljesítményüket is mérik és értékelik. A zsűri ennek alapján dönti el, hogy melyik a legfelkészültebb és az utakon legnagyobb biztonsággal közlekedő sofőr.

„Az 5tengelyen nem csupán egy izgalmas verseny és szórakoztató kihívás, amely az utak királyainak ügyességét teszteli” – mondta el Kaliba Róbert, a Hankook Tire Budapest Kft. teherabroncs termékvonal kereskedelmi vezetője. „A megmérettetés mindig jó hangulatban telik, a döntő pedig kiváló családi program, a verseny legfőbb célja azonban az, hogy támogassa biztonságos közlekedést. A kamionsofőrök az átlagos vezető számára sokszor felfoghatatlan méretű és súlyú gépeket irányítanak nap mint nap, hosszú órákon át. Ahhoz, hogy mindezt a lehető legkörültekintőbben végezzék, komoly gyakorlatra és szakmai ismeretekre, valamint precízen működő járművekre van szükségük. A biztonságos közlekedés a Hankook számára is kiemelten fontos terület, és büszkék vagyunk rá, hogy kiváló tapadást és pontos irányíthatóságot garantáló abroncsaink megbízható támogatást kínálnak a vezetők szakmai tudása mellé.”

A nevezési időszak július 30-án zárul. Az ezt követő előselejtező során a résztvevők egy 30 GKI-vizsgakérdésből álló online tesztet töltenek ki, az elődöntőben pedig további GKI-vizsgakérdéseket válaszolnak meg, valamint három, szimulátoron végzett gyakorlatsor teljesítésével mutatják meg reakcióidejüket, ügyességüket és figyelmüket.

A döntőbe a 10 legjobban teljesítő sofőr kerül be, ők szeptemberben a zsámbéki Drivingcamp Hungary tanpályán mérik össze tudásukat három, a szakmai felkészültséget felmérő feladat során.

A verseny győztese idén 1.500.000 Ft pénzjutalomban, valamint 500.000 Ft értékű tárgyjutalomban részesül. A második helyet 300.000 Ft, a harmadikat pedig 200.000 Ft értékű tárgynyereménnyel díjazzák.

A versenyre az 5tengelyen.hu oldalon lehet jelentkezni. Itt a további információkon túl az online előselejtezőre felkészítő gyakorló tesztkérdések is elérhetőek.

A verseny nevezési határideje: 2023. július 30.

Online előselejtező: 2023. augusztus 27. 16:00 órától

Elődöntő: 2023. szeptember 2-3.

Döntő: 2023. szeptember 23. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments