Lakossági tájékoztató – „Védett épületek támogatása” pályázat

Vác Város Önkormányzatának a településkép védelméről szóló 31/2017. (XII. 15.) önkormányzati rendeletének (továbbiakban: TKR) IX. fejezete tartalmazza a védett épületek felújításának támogatási és ösztönző rendszerét.

Ez alapján Vác Város Önkormányzata a 2024. évre pályázatot hirdet az országos vagy helyi egyedi védelem alatt álló épületek; valamint helyi területi védelem alatt álló, de egyedi védelem alatt nem álló épületek felújításának, korszerűsítésének, külső és az ezzel összefüggő belső helyreállítás esetén a külső homlokzat domináns elemeinek leginkább megfelelő állapot szerinti helyreállításának anyagi támogatására.

A helyi egyedi védelem alatt álló épületek listáját a TKR 1/A. melléklete, a helyi területi védelem lehatárolásokat a TKR 1/B. melléklete tartalmazza.

Felhívjuk figyelmüket, hogy 2023. augusztus 11-től módosul a TKR, ezáltal módosul a helyi egyedi védelem alatt álló épületek listája is.

A pályázat benyújtásának határideje: 2023. október 31.

A pályázat kötelező mellékletei

Pályázati űrlap

Tervdokumentáció (építési engedély vagy településképi bejelentési tervdokumentáció)

Árazott költségvetés

Kivitelezés ütemezése

Önerő mértékét vállaló nyilatkozat.

A pályázatot a Polgármesteri Hivatal Főépítészi Osztályán kell leadni (114 szoba).

A pályázati űrlap a www.vac.hu honlapról letölthető a Főoldal/Pályázatok/ Védett épületek felújításának támogatása címszó alatt. A településképi rendelet (TKR) letölthető az Főoldal/Dokumentumok/Településrendezési eszközök/Településképi rendelet elérési útvonalon. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments