Rétvári Bence: Egy ujjlenyomattal elérheti minden magyar a leleteit

Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, térségünk országgyűlési képviselője a múlt héten a IX. kerületi, Drégely utcai háziorvosi rendelőben tartott sajtótájékoztatóján hívta fel figyelmet az EgészségAblak alkalmazás hasznosságára és sikerességére. A politikus hangsúlyozta, egy ujjlenyomattal bárki hozzáférhet az összes leletéhez, laboreredményéhez, zárójelentéséhez, minden más egészségügyi dokumentumához.

Az alkalmazás népszerű, eddig 360 ezer receptet töltöttek le azon keresztül. Rétvári Bence hozzáfűzte: a cél, hogy minél könnyebb és gyorsabb legyen mindenkinek az egészségügyi ellátása, illetve minél könnyebben hozzáférhetőek legyenek a már feltöltött információk.

Békássy Szabolcs, országos kollegiális szakmai vezető háziorvos arról beszélt, hogy az EESZT elindulása történelmi jelentőségű volt a magyar egészségügyi ellátórendszer életében, hiszen magával hozta az egészségügyi adatok sokkal gyorsabb áramlását. Európában is ritkaságszámba megy mai napig.

„Az EgészségAblak-alkalmazással újabb mérföldkőhöz érkeztünk, az alkalmazás az e-beutalókat is tartalmazza, ez pedig nemcsak a páciensek számára jelent kényelmi szolgáltatást, hanem az egész ellátórendszer számára is, hiszen nagy terhet vehet le a háziorvosok válláról” – jelentette ki Békássy Szabolcs.

Hozzátette azonban, mindez nem jelenti azt, hogy a személyes orvos–beteg-találkozásra ne lenne szükség.

Jelinek Benjámin IX. kerületi háziorvos hangsúlyozta, a betegek számára kényelemes és megnyugtató, hogy elérhetőek elektronikusan a receptek, értesülhetnek a leleteik eredményéről, átnézhetik hozzátartozóik dokumentációját.

Az alkalmazás terhet vesz le az ellátórendszerről, de a háziorvos is kiemelte, hogy orvosi tanácsokért továbbra is fel keresni személyesen a szakembereket. (Forrás: index.hu)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments