Rétvári Bence: Egy ujjlenyomattal elérheti minden magyar a leleteit

Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, térségünk országgyűlési képviselője a múlt héten a IX. kerületi, Drégely utcai háziorvosi rendelőben tartott sajtótájékoztatóján hívta fel figyelmet az EgészségAblak alkalmazás hasznosságára és sikerességére. A politikus hangsúlyozta, egy ujjlenyomattal bárki hozzáférhet az összes leletéhez, laboreredményéhez, zárójelentéséhez, minden más egészségügyi dokumentumához.

Az alkalmazás népszerű, eddig 360 ezer receptet töltöttek le azon keresztül. Rétvári Bence hozzáfűzte: a cél, hogy minél könnyebb és gyorsabb legyen mindenkinek az egészségügyi ellátása, illetve minél könnyebben hozzáférhetőek legyenek a már feltöltött információk.

Békássy Szabolcs, országos kollegiális szakmai vezető háziorvos arról beszélt, hogy az EESZT elindulása történelmi jelentőségű volt a magyar egészségügyi ellátórendszer életében, hiszen magával hozta az egészségügyi adatok sokkal gyorsabb áramlását. Európában is ritkaságszámba megy mai napig.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Tizenegy éve hunyt el Regőczi István, az árva gyermekek segítője - A katolikus pap nevét viselő Regőczi Alapítvány a koronavírus áldozatainak gyermekeit támogatja

„Az EgészségAblak-alkalmazással újabb mérföldkőhöz érkeztünk, az alkalmazás az e-beutalókat is tartalmazza, ez pedig nemcsak a páciensek számára jelent kényelmi szolgáltatást, hanem az egész ellátórendszer számára is, hiszen nagy terhet vehet le a háziorvosok válláról” – jelentette ki Békássy Szabolcs.

Hozzátette azonban, mindez nem jelenti azt, hogy a személyes orvos–beteg-találkozásra ne lenne szükség.

Jelinek Benjámin IX. kerületi háziorvos hangsúlyozta, a betegek számára kényelemes és megnyugtató, hogy elérhetőek elektronikusan a receptek, értesülhetnek a leleteik eredményéről, átnézhetik hozzátartozóik dokumentációját.

Az alkalmazás terhet vesz le az ellátórendszerről, de a háziorvos is kiemelte, hogy orvosi tanácsokért továbbra is fel keresni személyesen a szakembereket. (Forrás: index.hu)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments