Több és nagyobb kapacitású járatokkal, egységes árú jeggyel segíti a Formula-1 Magyar Nagydíjra látogatók utazását a MÁV-VOLÁN-csoport

Érdemes kihasználni a MÁV-VOLÁN-csoport járatait a július 21-23. között megrendezett Formula-1 Magyar Nagydíj nézőinek. Hungaroringre kifelé Kerepesig a MÁV-HÉV és onnan a Volánbusz ingyenes különbusszal nyújtanak egyszerű eljutási lehetőséget. Visszafelé, ha Budapest az úti cél, a MÁV-VOLÁN-csoport azt javasolja, hogy a Gödöllőig közlekedő különbuszokról a modern, klimatizált motorvonatokkal utazzanak tovább, hiszen a KISS illetve dupla FLIRT motorvonatok negyedóránként indulnak a Keleti pályaudvarra, a leggyorsabb eljutást biztosítva a fővárosba. A MÁV-HÉV járatait elsősorban Mogyoród és Örs vezér tere között leszálló utasoknak ajánlják. Mindhárom versenynapon fixáras egyúti és oda vissza úti jegyet is válthatnak a MÁV-VOLÁN-csoport járataira a látogatók.

Pénteken kezdődik az idei Formula-1 Magyar Nagydíj, a háromnapos versenyre a látogatók minél gördülékenyebb ki- és hazajutásának elősegítése érdekében készül a MÁV-VOLÁN-csoport. Az egyéni utazás helyett, idén még inkább érdemes elsősorban a nagy kapacitású, kötött pályás eszközök segítségével, és a hozzájuk kapcsolódó autóbuszjáratok nyújtotta lehetőségeket kihasználva utazni a Hungaroringre és vissza.

Budapestről a Hungaroringre való utazáshoz legjobb eljutást a HÉV bővített járatai és a Volánbusz ingyenes különbuszai biztosítanak. A H8-as HÉV-vel utazhatunk az Örs vezér tere állomásról Kerepesig, ahol a Volánbusz díjmentesen igénybe vehető különbuszaira lehet átszállni, melyek egészen a Hungaroring 3-as kapuig szállítják az utasokat.

Fontos változás a közlekedésben, hogy a versenynapok végén, visszafelé a Volánbusz különbuszai a verseny helyszínéről Kerepes helyett Gödöllőig közlekednek, onnan a MÁV-START korszerű, nagy kapacitású KISS, illetve dupla FLIRT motorvonatai is 15 percenként indulnak a Keleti pályaudvarra. A MÁV-VOLÁN-csoport a Budapestre utazóktól azt kéri, hogy a gördülékeny hazajutás érdekében, visszafele a Volánbusz különjáratairól Gödöllőn a MÁV-START modern és klimatizált motorvonataira szálljanak át, melyek 30-40 perc alatt beérnek a Keleti pályaudvarra, ezzel is tehermentesítve MÁV-HÉV várhatóan telített szerelvényeit. A vonatok Gödöllőről a Keleti pályaudvarra minden óra negyedkor és háromnegyedkor indulnak 40 perces menetidővel, valamint minden óra egészkor és félkor InterRégió közlekedik, ami 30 perc alatt ér szintén a Keleti pályaudvarra.

A Volánbusz az ingyenesen igénybe vehető különbuszai mellett menetrend szerinti járataival is segíti a hazajutást Gödöllő állomásról azok kapacitásának erejéig.

A H8-as HÉV a Formula-1 Magyar Nagydíj mindhárom napján, a versenyre utazás, illetve a visszautazás időszakában sűrűn, 10-15 percenként közlekedik a látogatók által használt, Mogyoród és Örs vezér tere közötti szakaszon. A vonatok péntektől vasárnapig megerősítve, hat kocsival szállítják majd az utasokat, ezzel támogatva a Mogyoród és Örs vezér tere között lakó vagy parkoló látogatók utazását.

A Formula-1 Magyar Nagydíjhoz kapcsolódóan, a jobb utaskiszolgálás érdekében a MÁV-VOLÁN-csoport a BKK közreműködésével közös, kedvezményes árú díjterméket vezetett be. Egy útra szóló „Hungaroring jegy” 750 forintért, az oda-vissza útra is érvényes „Hungaroring flexijegy” 1500 forintért vásárolható meg július 21-ei, 22-i illetve 23-i utazásokhoz, és az érintett menetrend szerinti HÉV-, vonat- és buszjáratokon használható fel.

A MÁV-VOLÁN-csoport Formula-1 Magyar Nagydíj hétvégéjén közlekedő járatairól, a kedvezményes árú jegyekről és jegyvásárlási lehetőségekről részletes információk, valamint térkép a weboldalon érhető el: www.mavcsoport.hu/f1  (MÁV Zrt. Kommunikációs   Igazgatóság)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments