Újabb zugkereskedőre csapott le a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársainak újabb zugkereskedő hirdetése tűnt fel az interneten. A gyanús portékákból vásároltak is néhányat, de nagy meglepetés nem érte őket.

Interneten hirdetett ruhákat, cipőket, órákat egy eladó, akit a NAV revizorai kerestek meg inkognitóban. Megbeszélték az eladóval, hogy a megrendelt és kifizetett árut Pest vármegyében, egy őrbottyáni lakóházban veszik át.

Fizetéskor nem kaptak számlát, és az is kiderült, hogy az eladó adószám nélkül, tehát illegálisan értékesítette a termékeket. A kereskedő azt is elismerte, hogy már egy éve üzletel a hamisítványokkal. A közös ellenőrzésen a NAV pénzügyőrei összesen 17 millió forint értékű Gucci, Philipp Plein, Moncler és más, különböző márkát utánzó ruhát, cipőt, hamis Rolex és Hublot órákat foglaltak le a helyszínen. Továbbá 200 ezer forintos mulasztási bírság kiszabása mellett iparjogvédelmi jogok megsértése miatt eljárást indítottak.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Diákként dolgozni, diákként adózni

A tapasztalatok szerint óvatosnak kell lenni az internetes vásárlásoknál, a termékek minősége a képek alapján ugyanis nem ellenőrizhető. A hamisítványok egészségre káros anyagokat tartalmazhatnak, használhatatlanok lehetnek, ezért különösen fontos, hogy kizárólag ellenőrzött forrásból vásároljunk! (Forrás és fotók: NAV sajtóközlemény)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments