Weboldal készítési tippek vállalkozásoknak

A vállalkozásindítás nagy döntés bárki életében, és hosszas előzetes tervezést igényel. A tervezési folyamat során jó esetben szó esik az online megjelenési formákról, ezek módjáról és időzítéséről is. Bárhogy is alakuljon, az online jelenlét ma már szinte nélkülözhetetlen, szinte bármely szektorban. A közösségi oldalak helyett, mellett ajánlott céges weboldalt is indítani, melyet kezdjünk el mihamarabb – olvasható a Rackhost.hu közleményében.

+1 tipp: A vállalkozás nevének kitalálása közben jó taktika lehet, ha a befutókat domain névként is ellenőrizzük. Amennyiben a domain már foglalt, inkább válasszunk egy másik nevet vállalkozásunknak, mely még szabad domainként is és foglaljuk le minél előbb, hogy biztosan a miénk lehessen.

Bármikor is jutunk el a felismerésig, hogy a cégünknek az interneten a helye, sosincs túl késő belevágni. Tervezzük meg, kezdjük el és élvezzük az előnyeit!

Milyen segítségre számíthatnak a vállalkozások?

A mindenkori aktív pályázatok között is találhatunk céljainknak és vállalkozásunknak megfelelőt, mely segítséget nyújthat az indulásban. Nézzünk utána!

Továbbá a Google igyekszik támogatni a cégeket, mégpedig az ingyenes Google Cégem regisztrációval, melyet követően megjelenhetünk az interneten és a térképen releváns keresésekre, valamint szintén ingyenes Google Webhelyet is létrehozhatunk. Ez egy remek opció, azt azonban érdemes tudni, hogy sokkal kevesebb a lehetőségünk az információátadásra egy ilyen webhelyen, ezért amint lehet, indítsunk saját céges weboldalt! Addig viszont nyugodtan használjuk a Google ingyenes szolgáltatásait.

Hogyan kezdjünk neki a honlap készítésnek? Milyen járulékos költségek merülhetnek fel? 

A céljaink és rendelkezésre álló erőforrásaink tükrében dönthetünk amellett, hogy felfogadunk egy profi webfejlesztő csapatot, akik az elképzeléseink alapján elkészítik a weboldalt. Összetettebb, webshoppal rendelkező oldalak esetén ajánlott ezt a verziót választani, azt azonban tudni kell, hogy a költségei meglehetősen magasak lehetnek. Az összetettség és a kért funkciók függvényében nagyon széles skálán mozoghat az ár a százezres nagyságrendtől kis túlzással akár egészen a csillagos égig.

A másik lehetőség, hogy saját magunk, esetleg ismerős segítségével készítjük el a honlapot például egy tartalomkezelő rendszert használva. WordPress weboldal esetén akár ingyenes sablonok segítségével is létrehozhatunk egy egyszerűbb weboldalt, különösebb informatikai ismeretek nélkül.

Bárhogyan is döntsünk, amire mindenképp szükségünk lehet, az a fentebb már említett domain név és egy webtárhely szolgáltatás. Egy domain regisztráció végződéstől függően maximum pár ezer forint évente, míg a webtárhely ára szintén a választott csomagtól függ, de évi 5-10 000 Ft ezt is kifutja egy kezdő, egyszerűbb weboldal esetén.

A lehetőségeinkkel tisztában vagyunk, már csak döntenünk kell, hogyan is vágjunk bele. A következő sarkalatos pont a tartalom.

Milyen hibákat ne kövessünk el?

Számos tényezőre oda kell figyelni a weboldal készítéskor. Adunk néhány tippet, hogy milyen hibákat ne kövessünk el!

Nehezen átlátható

Nagy hiba, ha a látogatók nem találják meg szinte azonnal, amit keresnek. Ez általában akkor fordul elő, ha nem a célcsoportunknak megfelelően készítjük el az oldalt, vagy túl bonyolult és összetett a felépítése. Legyenek egyértelműek a menüpontok, és amilyen információkat a felhasználók leggyakrabban keresnek, azokat egyértelmű helyen tüntessük fel, különös tekintettel az elérhetőségre!

Nincs frissítve

Gyakran előfordul, hogy a honlap elkészülte után magára hagyjuk a platformot, azonban csak úgy képes maradéktalanul betölteni funkcióját, ha naprakészek a megosztott információk, folyamatosan frissítjük a tartalmat és ez a látogatók számára is egyből feltűnik.

Adatkezelési tájékoztató hiánya

A GDPR hatályba lépését követően nem követhetjük el azt a hibát, hogy nincs az oldalon egy jól megfogalmazott – és természetesen be is tartott – adatkezelési tájékoztató, akár csak egy hírlevél feliratkozó form használata vagy webshop esetén. Ebben kérhetjük erre szakosodott ügyvéd segítségét is, amely plusz költségeket jelenthet a weboldallal kapcsolatban.

A fentiek betartásával el is kezdhetjük vállalkozásunk weboldalát és várhatjuk a pozitív hatásait. (Fotó: Pexels) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments