A GaBko Hot Pepper szósz a világ legjobb csiliszószait bemutató könyvben

„Fantasztikus hír érkezett!” – írta a közelmúltban Facebook oldalán Nagy Gábor a GaBko Chili alapítója. A Nagymaroson élő Nagy Gábor örömmel adta hírül a „csípőset” kedvelőknek, hogy bekerült a világ legjobb csiliszószait bemutató könyvbe.

„A Gabko Hot Pepper szósz, bekerült az Angliában és USA-ban az októberben megjelenő „Hot Sauce – A Fiery Guide To 101 Of The World’s Best Sauces” című, a világ legjobb csiliszószait bemutató könyvbe!

„Libabőr érzés! Magyarországról, Nagymarosról! Látni magam a legnagyobbak és legjobbak közt! Ok, hogy 40+ Nemzetközi díj, de ez teljesen más érzés! Közben hírt kaptam, hogy idehaza is kapható lesz a könyv a Libristo idegen nyelvű könyvesboltban” – olvashatjuk a bejegyzésben.

Nagy Gábor így vall a hivatássá vált hobbijáról

„A megszállottság 2011 nyarán egy Habanero paprika elfogyasztásával kezdődött. Ekkor eldöntöttem, hogy szükségem van egy olyan termékre, amit fűszerként lehet használni, amivel nem sózom el az ételt, hanem kis mennyiségtől is elérem a kívánt hatást, megőrizve a chili valódi ízért és erejét, kizárólag természetesen, hozzáadott capsaicin kivonat és egyéb fölösleges adalék anyagok nélkül.

„Semmi sallang, csak a világ legerősebb chilipaprikái!”

Saját magamnak szerettem volna olyan terméket készíteni, amihez hasonlót sem lehetett idehaza akkor még találni. Minden a kis kertemben és párkányomon kezdődött. Első évben mégis akkora mennyiséget sikerült produkálnom, hogy már ismerőseimnek is jutott az elkészült termékeimből. Az első termékeim a Hot Pepper szósz és krém volt, amik idehaza valóban hiánypótlónak bizonyultak, hamar híre ment az ismerősi körömön kívül is. Ma már nem csak a legerősebb paprikáiból készült termékek találhatóak meg a termék palettán, hanem igyekszem a lágyabb ízek kedvelőinek igényeit is kielégíteni.”

„A GaBko Chili név ma már a családomat jelenti, mert feleségem és gyermekeim nélkül már régen nem bírnám a hivatásommá vált hobbimat” – emeli ki Nagy Gábor bemutatkozó írásában. (Forrás és fotók: GaBko Chili Facebook) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments