A betörők nem nyaralnak

A betörők a családi házakat, sorházakat részesítik előnyben. Kevésbé vonzóak a lakótelepi lakások, de a 4. emelet felett már nő a veszély, mivel minél magasabban van, annál kisebb a lakók mozgása. A betörő számára elsődleges, hogy ne legyen otthon senki, ne legyenek szemtanúk. Az értékes zsákmány megszerzésének reménye mellett nagyon fontos szempont a könnyű bejutás és menekülés is!

Az elkövetőnél további mérlegelés az, hogy van-e kamera felszerelve, van e kutya a lakásban. A profi betörők általában 1-2 perc alatt, szinte hangtalanul hatolnak be, egy olyan lakóingatlanba, ahol a tulajdonos nem megfelelő módon gondoskodott a biztonságról. A behatolók gyakran udvarokon, hátsó ajtókon át, jellemzően garázsokon keresztül jutnak be az épületbe. A leggyengébb pontot keresik meg, akár legyen az egy kisméretű ablak, régi zárral ellátott ajtó.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Keresik a sértetteket - Meglettek a sződligeti vasútállomáson parkolt kerékpárokról ellopott lámpák

Ne feledje: kellő elővigyázatossággal rengeteg kellemetlenség és kár előzhető meg! A nyílászárók képezik a behatolási pontok meghatározó hányadát, ezért szükséges az első és hátsó ajtók, ablakok megerősítése!

Az ajtólap, ajtótok, pánt, zárszerkezet megerősítése acéllemezzel, fémrács szerkezet kialakításával lehetséges. Az ajtó befeszítés ellen hatékony védekezés a hevederzár, amennyiben az megfelelően van kialakítva, lehetőleg falba záródik és jó minőségű a zárszerkezet. (Forrás: Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments