A cég pénze nem a tulajdonosé

A NAV egy építőipari cég vizsgálatakor annak tulajdonosát, úgynevezett haszonhúzó képviselőjét is átvilágította. Így bukkant a társaságból „feketén” kivont több tíz millió forint nyomára.

A NAV ellenőrzése derített fény arra, hogy a tulajdonos a saját építőipari társaságának bankszámlájáról fél év alatt több mint 66 millió forint készpénzt vett fel, ami után sem a társaság, sem ő nem adózott. A tulajdonosnak tehát saját jövedelme keletkezett a társaságból kivont vagyonból, ezért mintegy 17 millió forint adó, és közel 36 millió forint bírság és pótlék megfizetésére kötelezte a NAV.

A társaság időközben kényszertörlési eljárás, majd felszámolás alá került és végleg megszűnt, ezért a tulajdonost, mint magánszemélyt vizsgálta a NAV a beszerzett bizonyítékok alapján. A társaságból kivont, csalárd módon megszerzett jövedelem kapcsán az eljárás korai szakaszában a cégtulajdonos saját tulajdonában lévő ingóságok, ingatlanok lefoglalásával, a bankszámla inkasszójával enyhült a költségvetést ért kár – olvasható a Nemzeti Adó- és Vámhivatal sajtóközleményében. (A fotó illusztráció – forrás: Shutterstock)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments