A drónok használatával nem a szankcionálás, hanem a közlekedési balesetek számának visszaszorítása a cél

„Nem a szankcionálás, hanem a közlekedési balesetek számának visszaszorítása a cél, a drónok használatával” – mondta Jámbor István r. ezredes az Országos Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Szakirányító Osztályának vezetője az augusztus 4-én tartott sajtótájékoztatón.

A rendőrség országszerte 62 drónt használ igen széles körben: a közlekedésrendészettől kezdve a határrendészeten át a bűnmegelőzés és a bűnfelderítés területén egyaránt. A drónok segítségével rövid idő alatt nagy területet tudnak feltérképezni, és számos közlekedési jogsértést tudnak dokumentálni. A drónokkal támogatott ellenőrzés nem váltja ki a hagyományos, személyes rendőri ellenőrzést, azt inkább csak kiegészíti, ezáltal hatékonyabbá teheti.

Dr. Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, térségünk országgyűlési képviselője és Jámbor István r. ezredes, beszélt a rendőrségi drónok használatának közlekedésbiztonság területén betöltött szerepéről. A sajtótájékoztatón bemutatták a rendőrség által alkalmazott drónokat is.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Keresik a sértetteket - Meglettek a sződligeti vasútállomáson parkolt kerékpárokról ellopott lámpák

A rendőrség célja, hogy a drónokkal növelje a közlekedésbiztonságot, megelőzze a baleseteket, és felderítse a bűncselekményeket. A drónok használata során természetesen betartják az adatvédelmi és légtérhasználati szabályokat is. (Forrás és fotók: Magyar Rendőrség Facebook)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments