A Jégmadár expressz július 24-től helyjegy váltása nélkül vehető igénybe Szob és Kelenföld között

A kiemelt népszerűségnek örvendő Jégmadár expresszvonat idén már nem csak hétvégente, hanem július 10-től augusztus 20-ig minden nap közlekedik a Szob–Fonyód–Szob viszonylaton, átszállás nélküli kapcsolatot teremtve a Dunakanyar és a Balaton között.

A vonatpár ugyanakkor kedvező idősávban közlekedik, hivatásforgalmi (munkába és onnan hazautazási) szerepet is betölt, így július 24-től megszűnt a helyjegyváltási kötelezettség a Szob és Budapest-Kelenföld közötti szakaszon mindkét irányban, lehetővé téve a Pest vármegyebérlet használatát ezeken a részviszonylatokon.

A vonatpár a kiemelt nyári időszak után, augusztus 21-től szeptember 24-ig szombaton és vasárnap fog közlekedni.

Az elővárosi utasok épp úgy, mint a Balaton parti regionális utasok, csak a szabadon maradt ülőhelyeket foglalhatják el, ugyanis a távolsági forgalomban utazók részére a helyjegy váltása továbbra is kötelező.

A Jégmadár expressz a Vác–Kelenföld távolságot mindösszesen 59 perc alatt teszi meg. Szobról 7:26-kor, Vácról 8:00-kor indul, Rákospalota-Újpestre 8:21-kor, míg Budapest-Kelenföldre 8:59-kor érkezik. Ellenkező irányban Kelenfölről 18:57-kor, Rákospalota-Újpestről 19:32-kor indul, Vácra 20:02-kor, Szobra pedig 20:34-kor érkezik, mindkét irányban megáll Kőbánya felsőn is. (Forrás: mavcsoport.hu – Fotó: vg.hu)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments