A Puente Sportegyesület több, mint sport klub – Szeptember 4-től várják leendő tornászaikat

Húsz éves a váci Puente Sportegyesület, amely 2004-ben azzal a céllal alakult, hogy a helyes életmódra, egészséges táplálkozásra és rendszeres mozgásra nevelje az óvodás és iskolás fiatalokat. Fontosnak feladatuknak tartják a mozgáskultúra sokirányú fejlesztését olyan szintre, amely alkalmassá teszi a növendékeket arra, hogy a későbbiek folyamán olyan foglalkozásokban lehessenek eredményesek, amelyeknél fokozottabban van szükség az egészségesen kiképzett fizikumra, ügyességre, fürgeségre, magabiztosságra és általában a művészetek iránti nyitottságra.

„Feladatunknak tartjuk a növendékek izomzatának erősítését, formálását” – emelte ki Stöckler Bernadett, a váci Puente Sportegyesület alapítója és elnöke.

Stöckler Bernadett vezetőedzőként edzőtársaival napi rendszerességgel készíti fel a Puente Sportegyesület tornászait hazai és nemzetközi versenyekre. A  klasszikus tömegsport is küldetésük; sok gyermek megtanulja az alap gimnasztikát.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Laller Racing: Győzelmet győzelemre halmoz Torma Luca

Sportolóik az óvodás kortól a középiskoláig résztvevői a Puente Sportegyesületnek, ami több mint sport klub. A mozgás mellett kiemelten figyelnek a tanulmányi eredményeikre és motiválva „Puente jó tanuló, jó sportoló” díjjal tüntetik ki őket. Szintén hagyomány náluk a szülőkkel együtt tornázni.

„Puente Családi Gúlaépítő versenyeket rendezünk a karácsonyi gálaműsor részeként. Fő célunk, hogy értékes és felelős felnőtté fejlődjenek az egyesület szellemisége által. Akrobatikus tornában és ritmikus gimnasztikában Magyar és Országos bajnok növendékeket is nevelünk. Eddigi legmagasabb eredményünk az EB kvalifikáció.

Az elmúlt néhány év nehézségeit túlélni és újraindítani az edzéseket  rendkívüli mentés volt, hiszen a gyerekeknek – főleg a kamaszoknak – a közösségünk a menstváruk” – hangsúlyozta az egyesület alapító elnöke.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Egy évtizedes a váci kézilabdasport ifi bajnoki sikere

Szíves figyelmükbe ajánljuk: A Puente, több mint sport klub! Várják szeretettel szeptember 4-től leendő tornászaikat! (Fotó: Puente Sportegyesület Facebook)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments