Megtalálták a kedd óta nagy erőkkel keresett Srankó Csabát

Ma reggel tette fel Facebook oldalára a hírt a Váci Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület, hogy búcsúznak a közelmúltban eltűnt tűzoltó kollégától, Srankó Csabától – akit nagy erővel kerestek kedd óta.

„Nehéz a tegnapi napot eredményesnek nevezni, hisz egy volt tűzoltó kollégától búcsúztunk… De a száraz tényeknél maradva: professzionális előkészítés után egy nagyon hatékony napot tudhatunk magunk mögött” – írják.

Kedd óta vettek részt az egyesület tagjai más szervezetekkel és civilekkel a Katalinpusztán eltűnt Srankó Csaba keresésében. Vasárnapra hirdették meg közösen a Kutyák Határok Nélkül – KHN -vel közösen az utolsó kör, összevont területkutatást, melynek előkészítését és koordinációját is közösen végezték.

„A tegnap reggel már az erdei parkolóban talált minket, 7 órától már mint szervezők készítettük elő a Kutyák Határok Nélkül Alapítvány tagjaival a regisztrációt és egyéb logisztikai hátteret, hogy 9-től az érkezőket fogadva, egy rövid, lényegre törő eligazítást követően útjára indítsuk a kereső csoportokat.

A terület adta nehézségeket tekintve 4 kisebb, 2-7 fős, és két nagyobb, 17 és 29 fős kereső csoportot alakítottunk a számos szervezettől érkező hivatásos és önkéntes segítőkből. Minden csoport koordinációját egy helyismerettel rendelkező és egy kutyás szakember (KHN) végezte. Az időjárás ezúttal sem volt barátunk, hol csendesen csöpögő, hol szakadó esőben dolgoztak a kereső egységek a csöppet sem könnyű terepen. Végül nem sokkal dél után érkezett rádión a hír, megtaláltuk!

Köszönjük minden résztvevő szervezetnek és civil személynek, hogy eljöttek és részt vettek a keresésben, megadva a lehetőséget Csaba családjának és barátainak, hogy méltón elbúcsúzhassanak tőle… Nyugodj békében, Csaba!”

A keresésben a KHN és a HOPE Egyesület területkereső kutyái vettek részt.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Keresik a sértetteket - Meglettek a sződligeti vasútállomáson parkolt kerékpárokról ellopott lámpák

„Köszönjük az együttműködést és a jövőben is folytatjuk a közös munkát a Kutyák Határok Nélkül csapatával.”

A keresésben résztvevő szervezetek: Kutyák Határok Nélkül Alapítvány, Váci Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület, Dunakeszi Alsó Polgárőr Egyesület, Dunakeszi Polgárőrség, ÖPVE

Magyar Barlangi Mentőszolgálat, Nagymaros ÖTE, KOSDI Összefogás Polgárőr Egyesület, Egercsehi Polgárőr Egyesület, Váci Rendőrkapitányság, Naszály Mentőcsoport, OPSZ. Lovas és Kutyás Tagozat. Kutyás Szolgálat, Salgótarjáni ÖTE, LBTE, Mancs a Kézben Mentőkutyás Egyesület, Help Mentőkutyás Egyesület, Hope Egyesület, Egercsehi PE lovas polgárőre, Legéndi PE lovas polgárőrei, Kosdi Pe lovas polgárőrei. (Forrás és fotók: Váci Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület Facebook) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments