Duplakanyar futóverseny 2023

Ezen a hétvégén, szeptember 2-án rendezik meg Duplakanyar futóversenyt. A futók a verseny során a Duna alatt, mellett és fölött, valamint a Dunakanyar legszebb történelmi-szakrális helyszínein egyaránt elhaladnak.

A versenyzők a táv teljesítése közben többek között láthatják az esztergomi bazilikát, a hazánkat Szlovákiával összekötő párkányi Duna-hidat, a Börzsöny panorámáját, valamint a visegrádi Fellegvárat is – olvasható az aktivdunakanyar.hu közleményében.

A futóverseny a Dunakanyar bal és jobb partján lévő településeket fogja össze, fővédnöke és ötletgazdája, Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, térségünk országgyűlési képviselője.

A verseny célja minden évben bemutatni a tájegység és az érintett felvidéki területek lenyűgöző panorámáját. A Duplakanyar a szervezők reményei szerint sokakat inspirálhat a táv megtételére. Közösségépítő célzattal az érintett települések is bekapcsolódnak a rendezvény lebonyolításába, megvalósítva így a Dunakanyar összefogását.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Eredményesen szereplés a LUPA Kupán

Az indulók három táv közül választhatnak, az egyéni nevezés mellett a hosszú távon lehetőség van csapatok részvételére is. A rövid táv 5, valamint 12 kilométer, a hosszú táv pedig 62 kilométer, amely áthalad Szlovákián, a Duna bal és jobb partján. Mindhárom távot teljesítők áthaladhatnak a Duna Menti Regionális Vízművek Zrt. 550 méter hosszú közműalagútján Nagymarosnál, valamint Visegrádnál.

A Duplakanyar futóverseny távjait teljesítő egyének, csapatok és családok egyaránt ajándékkal térhetnek haza. Idén először a 18 év alatti nevezők ingyenesen vehetnek részt a versenyen – olvasható a közleményben. (Forrás: aktivdunakanyar.hu)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments