Fókuszban a lótusz – augusztus 26-án egész nap “lótusz hangulat”

A vácrátóti Nemzeti Botanikus kert Nagy-taván már harmadik éve pompáznak az indiai lótusz (Nelumbo nucifera) hatalmas virágai.  A növény látványa fenséges, ahogy beteríti a teljes tavat óriási levélzetével és rózsaszín szirmaival. Az indiai lótusz az óvilági, szubtrópusi területek mocsári vízinövénye. A növény, amely az iszapból előtörve születik újjá és  gyönyörű szirmát a reggeli fényre kibontva virágzik.

A bontanikus kert holnap, augusztus 26-án idén először egy tematikus napot fordít a lótusz bemutatására, megismertetésére.

A program során reggel tóparti meditációval indítják a programot, majd a nap folyamán több alkalommal “Ezerarcú lótusz” tematikus sétákon ismertetik meg a lótuszt. A  “Fókuszban a lótusz” sátornál kézműves lótusz pólót, sálat készíthet velük bárki (saját méretű, hozott pólóra), közben a tóparton Bársony Bálint és barátai meditációs koncertjét hallgathatják meg délelőtti és délutáni előadásban.

A Koreai Kulturális Központ közreműködésével a Mugunghwa Tánccsoport tradicionális koreai táncokat mutat be, melynek utolsó száma a Lótusztánc. A Mindeulle zenészei tradicionális húros hangszereken, a Gayageumon játszva adják elő műsorukat.

A program Tóth Szabolcs szitárművész előadásában eredeti szitár zenével és a Természetművészeti Nyitott Műhely kiállításának megnyitójával zárul.

A szabadtéri kiállításon a Magyar Képzőművészeti Egyetem szobrászhallgatóinak munkáit tekinthetik meg az érdeklődők, “Belső lótusz” címmel. A gazdag program mellett lótuszból készült finomságokat is lehet enni.

A program a botanikus kert általános belépőjegyeivel látogatható. (Forrás és fotó: Nemzeti Botanikus Kert Facebook) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments