Kézilabda – Új rendszerben, két váci csapattal az NB II-ben

Módosult a harmadosztálynak számító felnőtt kézilabda NB II lebonyolítási rendszere. Vácról egy-egy női és férfi együttes vesz majd részt ebben a pontvadászatban.

Az NB II alapszakaszát mindkét nem bajnokságában 8 darab nyolccsapatos csoportban bonyolítják le, kétfordulós körmérkőzéses formában. Ezt követően rájátszás lesz, melyben 4-4 területi csoportban az alapcsoportok felső-, illetve alsó négy helyén végzettek találkoznak. A rájátszás 4 felsőházi csoportjának győztese aztán felkerül a 2024/2025-ös NB I/B mezőnyébe. A 4 alsóházi rájátszás utolsó 3-3 helyén záró csapat pedig kiesik a negyedosztályba.

A nőknél a Praktiker-Vác U21-es hölgykoszorúja a C csoportban szerepel majd. Ellenfelük lesz többek között a gödi, a mogyoródi és a dunakeszi együttes, de majd Füzesabonyba is el kell látogatniuk. A hazai bajnokik helyszíne a Vác Városi Sportcsarnok lesz. A rajton itt – szeptember 17-én vasárnap este hattól – igazi presztízsharc várható: ekkor az elmúlt sorozat bajnokaként a feljutást nem vállaló Göd lesz a váciak vendége.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Egy évtizedes a váci kézilabdasport ifi bajnoki sikere

A férfiaknál az átigazolási hírek alapján megerősödő – szintén C csoportos – Váci FKA csoportriválisa lesz többek között Pest vármegyéből a Veresegyház és a Gödöllő legénysége, de találunk itt több miskolci csapatot is. A bajnoki rajton a sorsolás szerint a mieink szeptember 9-én Bőcsre, az Acélváros KK otthonába látogatnak. A váci férfi együttes is a váci sportcsarnokban rendezi bajnoki összecsapásait. (Forrás és fotó: vac.hu)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments