Megkezdődött a Sziget fesztivál – a fejlesztésekkel kényelmesebb körülményeket teremtettek

Tegnap megkezdődött a Sziget fesztivál, augusztus 15-ig több mint ötven programhelyszínen 62 ország művészei lépnek fel különböző műfajokban és csaknem kétszáz magyar résztvevőre számítanak – mondta Kádár Tamás a Sziget fő szervezője, akinek kalauzolásával augusztus 9-én sajtóbejárás keretében betekintést nyerhettünk az előmunkálatok folyamatába.

Kádár Tamás többek közt beszélt arról, a Szigetre mindig jellemző volt, hogy egyre több fejlesztést hajtanak végre, évről-évre próbálnak fejlődni, fejleszteni, így van ez idén is. Az egyik kiemelkedő fejlesztés, hogy a vendégek számára 150 méterenként illemhelyiségeket helyeztek ki fiúk–lányok felirattal. Emellett visszatérnek a Sziget területére a régi díszítő, dekorációs elemek, amit a tavalyi évben kénytelenek voltak megspórolni.

A sajtóbejárás első állomása a cirkusz területe volt, ami teljes mértékben megújult, gyönyörű dekorációt kapott. Ebben a sátorban lépnek fel a magyar és nemzetközi cirkuszi sztárok.

A Szigetre körülbelül fele-fele arányban érkeznek magyarok és külföldiek . Tavaly kicsivel több magyar érkezett, ez nagy valószínűséggel idén is így lesz – tudtuk meg. A külföldiekre jellemző, hogy ők általában több napos bérlettel érkeznek, míg a magyarok többsége napijeggyel látogat a fesztiválra. Idén Hollandiából érkeznek a legtöbben, őket követi Anglia, Írország, Ausztrália és Új-Zéland.

A Sziget fő szervezőjétől azt is megtudtuk  hogy mintegy 100 vendéglátó egység, változatos ételkínálattal várja a vendégeket. A hazai ízek mellett idén a nemzetközi konyha ízei, valamint különböző vega, vegán és mentes ételek is megjelennek. A Sziget területén lévő „food court”-ok úgy lettek kialakítva, hogy bárki 150 méteres körzetben találjon megfelelő kínálatot magának.

Sajnos idén a strandolás el fog maradni a jelenlegi vízállás miatt – emelte ki Kádár Tamás, aki felhívta a figyelmet arra, hogy még lehet csatlakozni a fesztiválhoz, jegyet, bérletet vásárolni. Hozzátette: a fesztivál helyszíne akadálymentesített, így a mozgáskorlátozottak is könnyen elérhetik a programokat, helyszíneket, fürdőket. (Szöveg és képek: Koczka-Szabó Éva) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments