Néhány napig lehet még jelentkezni az Aquinói Szent Tamás Ökumenikus Közéleti Akadémia egyedülálló képzésére

Augusztus 18-ig lehet jelentkezni az Aquinói Szent Tamás Ökumenikus Közéleti Akadémia egyedülálló képzésére. Az államilag akkreditált, térítésmentes képzésre a 18 évnél idősebb keresztény fiatalokat várják.

18 és 35 év közötti, keresztény értékrendű, a közéleti témák iránt nyitott fiatalokat vár az Aquinói Szent Tamás Ökumenikus Közéleti Akadémia különleges, tíz hónapos, bentlakásos és térítésmentes képzése. A tíz modulból álló intenzív oktatási programot a Kárpát-medence különböző tájaira szervezett tanulmányi utak, neves professzorok előadásai, valamint közösségi és lelkiségi programok teszik teljessé. Az államilag akkreditált képzésre már csak augusztus 18-ig lehet jelentkezni.

A keresztény lelkiségi, gazdasági, társadalmi és kulturális élet szinte minden területét lefedő oktatási programmal és számos tanulmányúttal várja a 18-35 éves, a Kárpát-medence bármely pontján élő keresztény fiatalokat az Aquinói Szent Tamás Ökumenikus Közéleti Akadémia.

A bentlakásos, college-típusú curriculum struktúrája rendhagyó, és a képzésre a klasszikus műveltségterületek (történelem, irodalom, művészetek), valamint a teológia, a politológia, közgazdaságtan, valamint a média és kommunikáció iránt érdeklődő keresztény fiatalokat várják. A kurzusokat elismert szakemberek, neves professzorok – például Freund Tamás neurobiológus, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke, Balog Zoltán teológus, református püspök, Lakner Zoltán Lehel szociológus, szociálpolitikus, Kőrösi Beáta pszichopedagógus, mediátor vagy Kiszelly Zoltán politológus, főiskolai docens – tartják.

„A tíz hónapos képzés olyan keresztény fiataloknak szól, akik emberi és szakmai kapcsolataik építésére törekednek, ugyanakkor szeretnék megtalálni valódi hivatásukat. Örülnénk, ha minél több diáknak lehetősége nyílna a képzésben részt venni, ezért úgy döntöttük, hogy lejjebb visszük a korhatárt, és a kapuinkat a 18. életévüket betöltött diákok számára is megnyitjuk” – mondta a képzéssel kapcsolatban Kazatsay Ádám, az Aquinói Szent Tamás Ökumenikus Közéleti Akadémia vezetője.

Az akadémiára beiratkozó fiatalok nemcsak a tantervi képzésben, de többnapos tanulmányutakon is részt vehetnek – az elmúlt évfolyamok hallgatói bejárták így többek közt a Délvidék, a Felvidék és Erdély fontos helyszíneit is.

Az Aquinói Szent Tamás Ökumenikus Közéleti Akadémia képzése tandíjmentes, amely piliscsabai kollégiumi elhelyezéssel, teljes ellátással és havi ösztöndíjjal is jár. Az itt végző fiatalok oklevelet és ajánlólevelet kapnak, valamint bekerülnek az Aquinói Szent Tamás Közéleti Egyesület „tehetségbankjába”, ami plusz lendületet adhat karrierjük további építéséhez.

Azok a hallgatók, akik már diplomásként jelentkeznek a képzésre, esetleg az itt töltött hónapok alatt szereznek felsőfokú végzettséget, az akadémia és az Apor Vilmos Katolikus Főiskola közös, keresztény közéleti mediátor szakirányú továbbképzésének elvégzéséről szóló bizonyítványt is átvehetik.

A jelentkezési határidő a 2023/2024-es tanévre: 2023. augusztus 18.

Jelentkezés és bővebb információ a képzésről az Aquinói Szent Tamás Ökumenikus Közéleti Akadémia honlapján:

https://szenttamasakademia.hu/ (Forrás és fotó: Aquinói Szent Tamás Ökumenikus Közéleti Akadémia sajtóanyag) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments