Nem sikerült a döntőbe jutás magasugrásban Fekete Fédrának a budapesti Atlétikai VB-n

A budapesti atlétikai világbajnokság 7. versenynapjának délelőtti programjában a váci illetőségű Fekete Fédra (a váci sporttudósító, Fekete György lánya) a női magasugrás selejtezőjében indult. Bár Fédra jól versenyzett, végül sajnos nem jutott be a vasárnap esti döntőbe, a 33. helyen zárt összetettben.

A Váci Reménység nevelése, a most a Budapesti Honvédban versenyző Fekete Fédra szépszámú közönség előtt, jó hangulatban pénteken délelőtt állt rajthoz női magasugrásban. A világbajnokságon szabadkártyával induló Fédra az első magasságot (175 cm) elsőre, a 180-at pedig másodikra vitte át – ütemes taps kíséretében! A szabadtéren egyéni legjobbját jelentő 185 centiméteren viszont már sajnos nem jutott túl, így nem jutott be a 15 fős mezőnyt alkotó vasárnapi döntőbe, s összesítésben a 33. helyen végzett. A döntőbe jutáshoz egyébként legalább 189 centiméter kellett volna, de ez így is szép teljesítmény Fédrától.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Liszka Roland ismét a világbajnokságon - Következik a Lengyel GP

„Élveztem a versenyt, nagyon jó volt. Azt kicsit sajnálom, hogy nem lett meg az 185 cm, de így is boldog vagyok, hogy itt lehettem – nyilatkozta az MTI-nek a verseny után a 25 esztendős Fekete Fédra, akinek az első két kísérlete rosszul sikerült 185 centiméteren, harmadikra viszont nagyon kevés hiányzott ahhoz, hogy átjusson a léc felett. – Ez utóbbit a sarkammal húztam le. Sajnálom, hogy nem az volt az első azon a magasságon. Az első kettőnél túl közel voltam és nem jött ki a támasz, a harmadiknál mentem hátra a megfelelő távolságra.”

Fédra kiesése után még nem jött ki a pályáról, hanem nézte a többieket, köztük a két legnagyobb favoritot, a címvédő ausztrál Eleanor Pattersont és az ukrán Jaroszlava Mahucsihot.

„A felnőttek között ez volt az első nagy világversenyem. Örülök, hogy bent maradhattunk nézni a legjobbakat. Nagyon élveztem” – jegyezte meg a magyar sportoló, aki a jövőben arra fog törekedni, hogy több hasonló nagy versenyre ki tudjon jutni.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kiváló Kempo eredményeket ért el két fiatal sportoló

További váci illetőségű hír még az Atlétikai világbajnokságról, hogy szerdán a női gerelyhajítás selejtezőjében búcsúzott a szintén váci Moravcsik Angéla. A B-csoportban elsőre 52.54-et dobott, másodikra kilépett, s harmadikra javított, ám az 55.10 sem volt elég a továbbjutáshoz, így végül a 26. helyen zárt. (Címfotó: Nemzeti Sport)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments