Szezon előtti szurkolói ankétot tartott a Vác VLSE

Szurkolói ankétot, egyben sajtótájékoztatót tartott hétfőn a stadion elnöki tárgyalójában a Vác Városi Labdarúgó Sportegyesület a 2023-24-es bajnoki szezon előtt. A megjelenteket Iványi Károly elnök, Herédi Attila elnökségi tag, egyben szakmai igazgató és Kovács Péter, a felnőtt csapat vezetőedzője fogadta, s tájékoztatta az aktualitásokról.

Elsőként Iványi Károly, a klub elnöke köszöntötte a megjelenteket, s szót ejtett tavalyi megválasztása körülményeiről, illetve az azóta eltelt időszakról. Említést tett arról, hogy az utóbbi három-négy év gazdálkodása következtében körülbelül 450-500 millió forintos hiány keletkezett a stadionprojekt kivitelezésében. Sok sebből vérzik a Vác VLSE, még most is „meleg” a helyzet, de azon dolgozik az elnökséggel karöltve, hogy a problémák megoldódjanak.

Iványi Károly világossá tette, hogy a bizalomvesztés miatt nem mennek egyszerűen a tárgyalások a jövőbeli lehetséges támogatókkal, ennek ellenére a váci önkormányzathoz támogatási kérelmet adott be az egyesület.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Laller Racing: Győzelmet győzelemre halmoz Torma Luca

„Örömteli, hogy az utóbbi időszakban 20 gyerek érkezett az utánpótlás-csapatokba és a körülbelül 300 fős gyermeklétszám óriási érték” – hallottuk.

Az elnök a felnőtt csapattal kapcsolatban hozzátette, hogy a játékosok – az előző szezonhoz hasonlóan – továbbra is ingyen, költségtérítés nélkül játszanak, de a hazai mérkőzésekre 700 Ft-os támogatói jegy lesz bevezetve, a hölgyeknek, a nyugdíjasoknak és a 18 év alattiaknak továbbra sem kell fizetni – tudtuk meg.

Kovács Péter vezetőedző vette át ezután a szót, aki elmondta, hogy tavasszal látszott a csapaton a fejlődés, a szezon második felében látott remek győzelmi sorozat is ezt mutatta. A vezetés három alkalommal tudott prémiumot biztosítani a tavaszi szezon során, a bennmaradásért ígért prémium viszont még nem lett kifizetve, azonban ez a közeljövőben rendezve lesz. A felkészülésről szólva elmondta, hogy bár meccset nem sikerült még nyerni, a szakmai stáb a következő bajnokságra 30-35 pontot tervez, amely elég lehet a biztos bennmaradáshoz.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Egy évtizedes a váci kézilabdasport ifi bajnoki sikere

”Az biztos, hogy nem vár ránk egyszerű szezon, de olyan csapat fog kifutni minden alkalommal a pályára, amely méltó a Vác-mezre!” – mondta Kovács Péter.

A távozókról szóval elmondta, hogy Nagy Zoltán és Vén Botond távozott a csapattól, míg Tóth Nándor a Vác-Deákvárhoz került télig, ahonnan két játékos, Ligetvári Patrik és Huber Tamás érkezett. Tizenegy felnőtt korú játékos alkotja a felnőtt keretet, őket az ifista korú labdarúgók egészítik ki, de a keretet az augusztus 31-ig zárásig még bővítenék.

A két szakember beszámolója után a kérdések következtek. Az egyik a szérűskerti műfüves pálya tervezett felújítására vonatkozott, ennek ügyében az augusztus 15-i határidő meghosszabbítását kérték, míg a laktanyában tervezett pályák megépítése lekerült a napirendről. A néhány hete a török Fenerbahcetól a német Hoffenheimhez szerződő, Vácott (is) nevelkedő ifjabb ifj. Szalai Attila átigazolása után nevelési költségtérítésként körülbelül 5 millió forintot kap majd egyesület.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Laller Racing: Győzelmet győzelemre halmoz Torma Luca

A szurkolók által remélt osztályváltáshoz 20-30 millió forintra lenne szükség, az NB III-as szerepléshez viszont már 100-150 millió forint kell majd. A bejárattól jobbra lévő büfé is szóba került, „feltámasztásával” kapcsolatban zajlanak a tárgyalások. Végül a bajnoki mérkőzésekkel kapcsolatban változás, hogy az első két hazai meccs átkerült szombatról vasárnapra, így augusztus 13-án és augusztus 27-én fogadják a Biatorbágyot, illetve a Vecsést, míg szeptember 9. helyett szeptember 8-án, pénteken látják vendégül a Pilist. (Forrás és fotó: Vác VLSE Facebook)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments