Többletjáratokkal segíti az ünnepi utazást a MÁV-Volán csoport

Az idei augusztus 20-a vasárnapra esik, munkanap áthelyezés sem lesz, így a vonatközlekedési rend sem változik. Jelentősen megnövekedhet azonban az utasforgalom, főként Budapestre utazhatnak sokan a Szent István-napi rendezvényekre, a Szent Jobb körmenetre és az esti tűzijátékra. Érdemes minél előbb elővételben megváltani a menetjegyeket, a jegyváltáshoz igénybe venni az akár 5 százalékos kedvezményt nyújtó online jegyvásárlást az Elvirán vagy a MÁV mobilalkalmazásban. A MÁV-START, a MÁV-HÉV és a Volánbusz többletjáratokkal készül az ünnepre.

Az esti tűzijátékról hazatérők kényelmesebb utazása érdekében a MÁV-START a vonatokat a lehetőségekhez képest több kocsival, két vagy három FLIRT motorvonat-egységgel és KISS emeletes motorvonatokkal indítja el. A tűzijáték után térségünkben az alábbi vonatok közlekednek több kocsival:

a Nyugati pályaudvarról Szobra 22:37-kor induló mentesítő S70-es vonat,

a Nyugati pályaudvarról Veresegyház, Vác felé 22 órakor és 23:05-kor induló S71-es vonat,

A forgalmasabb vonalakon a csúcsidőszakokban közlekedő InterCity vonatokhoz – a lehetőségekhez képest – több kocsit kapcsolnak a helyjegy fogyásától függően. Az ELVIRA menetrendi keresőben nyomon követhető egy vonat ülőhely-foglaltsága a helyjegy-eladások alapján, így az utasok kiválaszthatják a nekik megfelelő, még szabad ülőhellyel rendelkező helyjegyes vonatokat.

Vasúti jegyváltáshoz az utasok 5 százalékos kedvezménnyel használhatják az online jegyvásárlást az Elvirán vagy a MÁV applikációban is. A webes felület és az applikáció közös felhasználói fiókkal használható. Vásárláskor így is fontos ellenőrizni, hogy az utazáshoz szükséges valamennyi jegyet megkapta-e az utas (menetjegyet, kerékpárjegyet, kerékpár-helyjegyet), így elkerülhető, hogy több utas szálljon fel a vonatra, mint ahány férőhely van.

A gyermekek, családosok, tanulók, diák- és felnőtt csoportok, nyugdíjasok is élhetnek a szokásos kedvezményrendszerrel. A már nem tanuló 26 éven aluliak a 33 százalékos hétvégi kedvezményt augusztus 18-án 10 órától 20-án éjfélig vehetik igénybe a MÁV-START vonatain.

A tűzijáték megtekintéséhez lehetőség van az Atlétikai Világbajnokságra szóló VB2023 jegy megvásárlására is, amellyel 2023 forintért utazhatnak a fővárosba és haza a MÁV-START, a GYSEV és a Volánbusz járatain is, valamint HÉV-ek Budapesten kívüli szakaszain. (Forrás: MÁVIMFORM Facebook)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments