Váci kitüntetettek állami ünnepünkön

Novák Katalin Magyarország köztársasági elnöke, állami ünnepünk, augusztus 20-a alkalmából  kitüntetésben részesítette az alábbi váci, illetve váci kötődésű személyeket:

Magyar Érdemkereszt parancsnoki keresztjét vette át

Gyulay Zsolt István olimpiai- és világbajnok kajakozó, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, aki 1976-ban kezdett el kajakozni a Váci Hajónál.

Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozat elismerésben részesült

Kenyeres Oszkár a Hazajáró című műsor szerkesztője, a Hazajáró Egylet alapítója a Kárpát-medence természeti és kulturális értékei mellett a helyi magyarság mindennapjait bemutató, a természetjárást népszerűsítő tevékenysége, különösen a „Hazajáró” című műsor készítése során végzett színvonalas és odaadó munkája elismeréseként;

Moys Zoltán író, rendező, a Hazajáró Egylet alapító elnöke, a Börzsöny Akciócsoport alapítója a Kárpát-medence természeti és kulturális értékei mellett a helyi magyarság mindennapjait bemutató, a természetjárást népszerűsítő tevékenysége, különösen a „Hazajáró” című műsor készítése során végzett színvonalas és odaadó munkája elismeréseként;

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Rekordot döntött a tanító szakra felvett hallgatók száma az Apor Vilmos Katolikus Főiskolán

Mihályi László cukrászmester (fotónkon), a váci Mihályi Patisserie tulajdonosa, a magyar cukrászat gazdag hagyományait nemzetközi trendekkel ötvöző, innovatív cukrászművészete elismeréseként.

A Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozata elismerést érdemelte ki

Kucsák Gábor könyvkötőmester, a Kucsák Könyvkötészet és Nyomda tulajdonosa, ügyvezetője, a Magyar Kolping Szövetség Váci Kolping Családja elnöke, a Vác Városért Alapítvány kuratóriumi elnöke, nagy szakértelemmel végzett munkája, valamint a helyi közösségért folytatott fáradhatatlan tevékenysége elismeréseként.

Magyar Ezüst Érdemkereszt polgári tagozat elismerést vette át

Lukácsné Tamás Katalin, a Lukács és Tamás Kft. tulajdonosa, ügyvezető igazgatója a gépjárműjavítás és -kereskedelem területén végzett, négy évtizedes kiemelkedő szakmai tevékenysége elismeréseként.

Egyházi személyek kitüntetése

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes Novák Katalin köztársasági elnök által adományozott állami kitüntetéseket és Orbán Viktor miniszterelnök által adományozott Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért díjakat adott át augusztus 18-án délelőtt a Hagyományok Házában.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Tisztelettel köszöntjük a szépkorú Balogh Sándort

A Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetést kapta

Varga László kanonok, a váci székesegyház karnagya, zeneszerző, az Országos Magyar Cecília Egyesület központi igazgatója, a Váci Székesegyházi Kórusiskola alapítója és művészeti vezetője, az egyházzene területén több évtizede fáradhatatlanul végzett, kiemelkedő zenetörténet-kutatói, pedagógusi, valamint kórusszervezői és karnagyi munkája elismeréseként.

Gratulálunk a kitüntetetteknek! (Képek forrása: Magyar Kurír, Facebook) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
legújabb
legrégebbi legnépszerűbb
Inline Feedbacks
View all comments