A Váci Vigalmon nyáron remeklő ValMar nagy sikert aratott a Strand Fesztiválon is!

A Váci Napló az elmúlt évekhez hasonlóan ismét részt vehetett a Zamárdiban megrendezett Strand Fesztiválon, amelynek zárónapján az egyik sztárfellépő az idei Váci Világi Vigalmon is nagy sikert arató ValMar együttes volt!

A szervezőknek nem volt könnyű dolguk, hiszen aznap délután derült ki, hogy a fesztivál egyik sztárfellépője, az örmény származású Rosa Linn lemondta fellépését, emiatt változott az időrend, így Marics Peti és Valkusz Milán kora este helyett „főműsoridőben”, 20:30-tól lépett a Foodora Nagyszínpadra.

Azonban a duó már koncertje előtt meglepetést okozott a rajongóknak, hiszen egy extrém mutatványra is kaphatóak voltak!

Mint korábban beszámoltunk róla, az idei Strand Fesztiválon épült fel a Balaton minden bizonnyal legmagasabb tornya. A Magyar Honvédség közreműködésével készült 25 méter magas komplexum tetejéről a bátor jelentkezők egy közel 200 méteres pályán csúszhattak végig a közönség felett, a színpadok előtt. A csúszás a rendezvényen tapasztaltak alapján igazi adrenalinbombaként hatott a fesztiválozókra. A ValMar kora este, meglepetésszerűen érkezett a toronyhoz, ahol a sorban álló fiatal lányok rögtön felsikoltottak örömükben, amikor észrevették őket, hirtelen megjelenésük sokként érte a várakozó rajongókat.

Valkusz és Marics pár perccel később már a torony tetején álltak, onnan integettek a 25 méterrel lejjebb ácsorgó fanoknak, akik örömmel fogadták ezt a gesztust – és valószínűleg sokkal többen várták volna őket a helyszínen, ha előre tudatják, mikor lehet számítani az érkezésükre. A torony körül a csúszásuk előtt megjelent egy drón is, illetve egy másik a kötélen haladt előttük, sőt, Valkusz kezébe egy sportkamerát adtak, majd ragasztószalaggal körbetekerték, nehogy kiessen belőle.  Bár a csúszásuk nem tartott tovább talán tíz másodpercnél, az alattuk sokasodó fesztiválozók üdvrivalgásban törtek ki, mikor végre elindultak.

Koncertjüket ezután pedig csordultig telt sátorban adták elő (a Foodora Nagyszínpad tulajdonképpen egy nagy sátorban volt) a fiatalokból és családokból álló közönség nagy örömére. Bár a sátorban nagyon meleg volt – mindenki rendesen leizzadt már néhány perc után – az energikus dalok hasonló hatást váltottak ki a közönségből, mint Vácon, tehát óriási tombolást. A bő egyórás koncert vége felé még egy dalt hiányolt mindenki – a fiúk nem is okoztak csalódást, hiszen legutoljára az Úristen című, Szikora Róberttel közösen készített dalt hagyták, amelyben az R-Go énekesének verzéje helyett a Hungária zenekar Ciao Marina nótájának refrénjét adták elő. Strandos fellépésük megkoronázásaképpen pedig a közönségtől való búcsúzáskor a tömegbe hajították a felsőjüket.

A szombat estét ezután még a ValMaron kívül a Vácott szintén jól ismert Bagossy Brothers Company tette teljessé. Az indie/alternativ/folk zenei stílusokat ötvöző erdélyi zenekar méltán volt a másik nagyszínpad esti fő fellépője. Bagossyék minden nagyobb slágerüket (pl. Balaton, Olyan Ő, Visszajövök, Iszom a bort, Van egy ház, Valahol, Van ez a hely) előadták, sőt, emellett frissen megjelenő új lemezükről is adtak elő dalokat – a lelkes közönség hatalmas örömére.

A Strand Fesztivált 2024-ben augusztus 22–24-e között rendezik meg, a belépőjegyek értékesítését pedig már szeptemberben megkezdik. (index.hu/vaci-naplo.hu) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments