Aki illegális bevándorlókkal találkozik az erdőben, kerülje velük a kapcsolatfelvételt

Az Ipoly Erdő Zrt. a hét végén Facebook oldalán felhívást tett közzé, hogy figyelmeztesse a erdőbe látogatókat az illegális bevándorlók jelenlétéről.

„Az elmúlt időszakban erdeinkben, mind a Börzsönyben, mind a Cserhátban, megnövekedett az illegális bevándorlók száma, akik a közeli szlovák-magyar határszakasz felé tartanak kisebb vagy nagyobb csoportokban.

A térségben fokozott rendőri jelenlét tapasztalható. Az erdészeti társaság munkatársai jó terepismeretük miatt a hatóság munkáját kérésüknek megfelelően segítik. A rendőrség kérését tolmácsolva kérjük az erdőlátogatókat, ha illegális bevándorló csoporttal találkoznak ne teremtsenek velük kapcsolatot, ne próbálják megállítani, feltartóztatni őket. Amint lehetőségük adódik jelentsék be az észlelés helyszínét a 112-es segélyhívó számon. Bár attrocitásról sem az erdőgazdaságnak, sem a hatóságnak nincs tudomása, a magányos túrázást és az éjszakai erdei tartózkodást jelenleg nem javasoljuk.

Tapasztalatunk szerint sajnos az erdőben hátrahagyott hulladék mennyisége is megnövekedett az elmúlt hetekben, ezt munkatársaink igyekeznek mielőbb begyűjteni, de a terület nagysága okán kapacitásaink végesek. Így arra kérjük a túrázókat, ha lehetőségük van rá, segítsék a hulladék összegyűjtését. Minden apró lépés, egy-egy kis zacskó szemét begyűjtése és a legközelebbi szemétgyűjtő edényhez juttatása nagy lélegzetvétel a természetnek” – olvashatjuk a társaság felhívásában. (Fotó: police.hu)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments