Akik újragondolhatják Vácot

A tájépítész hallgatók váci programja mellett az elmúlt héten a műszaki egyetemről érkező urbanisztika szakos diákok is ellátogattak a városházára, ahol Matkovich Ilona polgármester köszöntötte őket.

Közel félszáz hallgató érkezett pénteken városunkba, hogy a Budapesti Műszaki Egyetemen folytatott tanulmányait Vácon gyakorlati tapasztalatokkal egészítse ki.

Vác ismert és látogatott helyszínei közül a Duna-parti és a főtér környéki, még tervezhető területek újragondolása, ötletek megalkotása mellett lehetőségként merült fel a művelődési központ megújítása is.

Taskovics Andrea városi főépítész véleménye szerint lehetőség van továbbá a rozsdaövezetek, vagyis az elhagyott, régi iparterületek ötletbörzéjére is.

Városházi köszöntőjében Matkovich Ilona kiemelte: Vác büszke épített környezetére, természeti kincseire, melyeket folyamatosan igyekszik megóvni, fejleszteni.

A hallgatók a nap folyamán betekintést nyerhettek Vác kulturális életébe, megismerhették a városi életet meghatározó helyi adottságokat és azok történelmi hátterét.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Összefogás a volt Stangl kocsma előtti tér rendezésére

A féléves programot a jövő év elején az ötleteket bemutató kiállítás zárja majd. (Forrás és fotó: vac.hu)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments