Matkovich Ilona polgármester és Rétvári Bence országgyűlési képviselő megbeszélése

Városvezetői kezdeményezésre hétfőn délután a városházán folytatott megbeszélést Matkovich Ilona polgármester és Rétvári Bence, a térségünk és Vác országgyűlési képviselője.

Az egyeztetésen a váci felújításokról, fejlesztésekről adott tájékoztatást a polgármester. Elmondta, hogy jól halad a Bauer utcai bölcsődeépítés, a kivitelező tartani tudja a határidőt. Az inflációnövekedés, valamint az építőipari problémák miatt azonban itt is megnövekedtek a költségek. Ennek a fedezetnek az állami támogatásához kérte Matkovich Ilona az országgyűlési képviselő közbenjárását.

Szóba került, hogy a gödi Samsung működéséből származó iparűzési adóból annak ellenére sem részesül Vác, hogy egy sor ezzel kapcsolatos beruházás a város területén épül és az akkumulátorgyár szennyvizét is a váci vízmű fogja kezelni. Az önkormányzat emiatt kezdeményezi, hogy a kormányrendelet módosításával városunk is kerüljön be azok közé a települések közé, amelyek pályázhatnak a különleges gazdasági övezettel összefüggő adók elosztásánál.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  A dinasztia – új táblakép a főtéren

A váci polgármester továbbá kérte az országgyűlési képviselőt a Görög templom tetőzete cseréjének támogatásához is, ugyanis a váci Tragor Ignác Múzeum korábbi kiállítóhelye a tető állapota miatt lassan egy évtizede alkalmatlan kiállítások megtartására. Ezt a munkát abból a Vácnak öt éve kormányrendelettel megerősített négymilliárdos forrásból kellene megcsinálni, amelyet azóta sem nyitottak meg a város számára. Matkovich Ilona ismét határozottan állt ki amellett, hogy a nemrég ismertetett nyomvonalakon az itt élők érdekében nem lehetséges Duna-híd kialakítása. Ezután egy esetleges új nyomvonal kialakítása is felmerült az egyeztetéskor.

Miután a közétkeztetést is érintő drasztikus élelmiszerár növekedést közel sem fedezik az erre kapott központi normatívák, ennek rendezését is fontos megoldandó feladatként továbbította vendége felé Matkovich Ilona.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Tisztelettel köszöntjük a szépkorú Balogh Sándort

A valamivel több, mint egyórás megbeszélésen a polgármester hangsúlyozta, Vác az országos gazdasági nehézségek ellenére is eredményes éveket tud maga mögött, és ismét megfogalmazta kérését, hogy a központi pályázatok elbírálásánál Vác járási székhelyként, az ellátandó járási feladatok, valamint lakói számának arányában juthasson pályázati forrásokhoz. (Forrás és fotó: Vác Város Önkormányzata Facebook)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
legújabb
legrégebbi legnépszerűbb
Inline Feedbacks
View all comments