Millió lépés az iskoládért őszi forduló – Hozd el a nagyit is!

Szeptember 25-én folytatódik a „Millió lépés az iskoládért” kihívás, amelyet a Magyar Szervátültetettek Szövetsége indított el tavasszal az Aktív Magyarország Program támogatásával. A 77 napon keresztül zajló esemény minden idők legnagyobb, mozgásra ösztönző játéka lett Magyarországon: aktívabb életmódra motivált több mint 200 ezer tanulót, szülőt, nagyszülőt, akik rendszeres mozgással 11 hét alatt 45 millió kilométernyi lépést tettek meg. A kihívásban csaknem 2000 iskola vett részt.

A program őszi fordulójában ismét 100 iskola kap 1-1 millió forintot sporteszközök vásárlására. A tavaszi fordulóban nyertes iskolák most nem vesznek részt a sorsoláson, de nekik is érdemes bekapcsolódniuk, mert a 100 kültéri pingpong asztalért minden induló iskola versenyben van.

A kihívásban a Millió lépés mobilapplikáció letöltésével, illetve frissítésével lehet részt venni. A lépések mellett további 60-féle mozgásforma alakítható át lépésszámmá. A kihívás 11 hete alatt minden héten más-más kihívó – ismert közéleti személy, sportoló vagy szervátültetett – inspirál a mozgásra.

A kihívás résztvevői virtuálisan végig járják és megismerik az Országos Kékkör túraútvonalait és legszebb látnivalóit, a napi rendszerességgel küldött „Tudtad-e?” üzenetekből pedig egyre több és több ismeretre tesznek szert az egészséges életmód és a mozgás fontosságáról.

Mi a cél?

Hogy minél több résztvevő bevonásával, rendszeres mozgással lépéseket gyűjtsenek az iskoláknak, és minél többször végig járják a Kékkört!

Mozogj, és nyerj!

100 iskola nyerhet sporteszközök vásárlására 1-1 millió forintot az Aktív Magyarország Program felajánlásaként, összesen 100 millió forint értékben.

Minden iskola, amelyik legalább egyszer körbeért a Kékkörön, részt vesz a sorsolásban! (Ha ezt többször is megteszi, többszörösére emelkedik az esélye, de minden iskola csak egyszer nyerhet.) A pénzösszeg mellett további 100 pingpong asztalt is kisorsolnak azok között, akik az őszi kihívás alatt nem jutottak pénzjutalomhoz.

Hogy ki csatlakozhat? Bárki!

Általános és középiskolás diákok, szülők, nagyszülők, tanárok, véndiákok, polgármesterek, képviselők, idősek és bárki, aki aktív mozgással szeretné segíteni az általa választott iskolát!

Régebb óta fiatalok figyelem!

A gyalogló kluboknak külön versenyt indítanak! Csatlakozhatnak egy már meglévő klubhoz vagy ha nincs a környéken, akkor hozzanak létre egyet!

A verseny időpontja: 2023. szeptember 25 – december 10.

További részletekért és információért keresse fel a www.milliolepes.hu weboldalt! ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments