Nagyteljesítményű gép segíti a fűkaszálási munkákat

Annak ellenére, hogy az ilyen célokra fordítandó városi közpénzköltést a testületben ülő kormánypárti képviselők rendre leszavazzák, a városüzemeltetési feladatokra folyamatosan modern célgépeket vásárol az önkormányzat. Csütörtökön egy fűnyírógép bemutatását tartották meg a Földváry téri lakótelepen.

Matkovich Ilona bevezetőjében elmondta: az önkormányzat folytatja azokat az eszközbeszerzéseket, melyek elengedhetetlenek a városüzemeltetés minél színvonalasabb feladatellátásához. A polgármester emlékeztetett rá, hogy a sort egy daruskocsi és egy ágaprító indította a Városfejlesztő számára. Azóta több önkormányzati cég és intézmény eszközállománya bővült. Példának említette a művelődési központot, a családsegítőt, vagy legutóbb a Távhő új tehergépjárművét. Mától pedig egy új fűnyírógép segíti azt a nem könnyű feladatot, hogy a mintegy 700 ezer négyzetméteres füves váci közterületen mindig el tudják végezni a szükséges kaszálásokat.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  A királyságban hisz a nyomkövetőt kapott váci nyugdíjas

Dedinszky Gyula, a Váci Városfejlesztő zöld terület fenntartási részlegvezetője ezt követően ismertette azokat a fontos paramétereket, mellyel a japán ISEKI típusú gép rendelkezik. Mint megtudtuk, ez, a kategóriájának legerősebb motorjával rendelkező nagyteljesítményű fűnyíró első kerékkormányzású, csendesebb társainál és akár kétszer nagyobb terület lekaszálható vele, mivel közel másfél méteres szélességben dolgozik.

Rozmaring Sándor műszaki vezető is köszönetet mondott a tisztán önkormányzati forrásból, bruttó 10 millió forintért megvásárolt eszközért, melyre nagy szüksége volt a Városfejlesztőnek. A képviselő felidézte, hogy a 2019-es választás előtt igen rossz minőségű, gyakran meghibásodó gépekkel dolgoztak a város karbantartásáért. Azóta viszont folyamatos az eszközfejlesztés, és így folyamatosan el tudják látni a legfontosabb feladatokat. (Forrás és fotó: vac.hu) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
legújabb
legrégebbi legnépszerűbb
Inline Feedbacks
View all comments