Pihenő és rekreációs park épült Vácdukán

A hétvégén adták át ünnepélyes keretek között a vácdukai pihenő és rekreációs parkot, amely több mint 170 millió forint vissza nem térítendő támogatásból készült el. A pályázati forrás segítségével tizenhatezer négyzetméter zöld felületen családbarát közparkot alakítottak a sportpályához közel. A fejlesztés keretében gyalogutat, futókört, rekreációs ligetet, gyermekjátszó- és piknikhelyet létesítettek. A projekt részeként virágágyásokat telepítettek, bokrokat, fákat ültettek, sor került a patakmeder és forrás helyreállítására, valamint a település gémeskútjának felújítására is – tudósít a hírről az MTI.

Magyarország, a magyar gazdaság szerencsére olyan helyzetben van, hogy meg tudja előlegezni azokat a forrásokat, amelyeket az Európai Unió (EU) jelenleg nem utal el, pedig ezek járnának Magyarországnak – mondta az átadón Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára szombaton, a vácdukai pihenő és rekreációs park átadó ünnepségén.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kerékpáron és lóháton, avagy a „Kerékpározás és lovaglás” sikerei

Rétvári Bence, térségünk országgyűlési képviselője, arról is beszélt, hogy a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Plusz keretében megvalósított fejlesztéseket is európai uniós forrásból kellett volna finanszírozni, de mivel az EU nem utalta el a Magyarországnak járó forrásokat, a magyar kormány megelőlegezte ezt a települések számára. Összességében 200 milliárd forintot juttattak így a településeknek – mondta.

A parlamenti államtitkár hangoztatta: a TOP Plusz projektek közül a vácdukai az aranyérmes, ennek a településnek sikerült először elkészülnie a fejlesztésével. Hozzátette, hogy sok település még csak a szerződéskötésnél tart. (Forrás és fotók: MTI) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments