Polgármesteri felszólítás és felajánlás a tanösvény kapcsán

A korábbiakhoz képest is megszaporodtak a városvezetésnek küldött panaszok és jelzések az egykor szebb napokat látott és sok turistát vonzó váci ártéri tanösvény állapotával, sőt az utóbbi időben már komoly veszélyt jelentő elhanyagoltságával kapcsolatban. A helyzet rendezése érdekében Matkovich Ilona ismételten levélben fordult az építményt fenntartó Göncöl Alapítvány elnökéhez, Kiszel Vilmoshoz.

Korábban az önkormányzati média mellett az országos sajtó is kiemelten foglalkozott a tanösvény állapotával. Az mindenki előtt egyértelművé vált, hogy a működtetésre a Göncöl Alapítványnak átadott létesítmény karbantartásából, felújításából az alapítvány önhatalmúlag kizárta a segítőkészségét több alkalommal kifejező önkormányzatot.

A mostani levelében a polgármester felhívja az alapítványi elnök figyelmét, hogy a városnak a természeti és épített értékek védelme kötelező feladata, mint ahogyan polgárai testi épségének veszélyeztetése mellett sem mehet el szó nélkül. Mivel a helyszínen a tarthatatlan állapotok miatt folyamatosan nő a balesetveszély (már sérülésről is tájékoztatták a városvezetést) Matkovich Ilona felszólította a kezelő alapítvány illetékeseit a mostani állapotról történő figyelmeztető tájékoztatás megtételére, illetve a további sérüléseket megelőzendő teljes lezárásra.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Június 7-én nyit a strandfürdő

A polgármester ugyanakkor sokadszor is felajánlotta a helyzet normalizálását célzó önkormányzati segítséget. (Forrás és fotó: vac.hu)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments