Új játéktároló a Kertész utcai óvodában

Az elhanyagolt, a gyermekekre már veszélyes épület helyén elkészült a Kertész utcai óvoda udvarán az új tároló, amely mintegy 3 millió forintos önkormányzati forrásból valósulhatott meg.

A keddi átadáson Matkovich Ilona polgármester felelevenítette, hogy egy évvel korábban többirányú létesítményfejlesztést határoztak el az intézményvezetéssel közösen. Az ovisok által már korábban használatba vett új játszóeszközök biztonságos, időjárástól óvott tárolására szolgáló helyiséget viszont el kellett bontani az állapota miatt. Az új felépítményt az óvoda közel egymillió forintos ráfordítással szerezte be, míg egy biztonságos alapra történő felállítását a Váci Városfejlesztő Kft. munkatársai végezték el.

A választókörzet önkormányzati képviselője, Ferjancsics László alpolgármester a környék múltját felidézve megemlítette, hogy a két alsóvárosi lakótelep a hetvenes évek elejétől népesült be. Így szükség volt arra, hogy gyermekintézmények is épüljenek. A Kertész utcai azóta már sok nemzedék gyermekkorának emléke. Az évek során megakadó fejlesztéseket a jelenlegi városvezetés immár folyamatos bővítésekkel pótolja. A környék járdáinak rendbetétele és a parkolókapacitás bővítése mellett a tervekben az intézmény nyílászáróinak korszerűsítése is szerepel.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  A királyságban hisz a nyomkövetőt kapott váci nyugdíjas

Az Alsóvárosi Óvodák vezetője örömmel újságolta, hogy mindenkinek nagyon tetszik a hasznos új épület, amelyben elsősorban a játékok kapnak majd helyet. Lambekné Gál Gabriella az óvodába járó gyermekek és az intézmény munkatársai nevében mondott köszönetet az önkormányzatnak és a kivitelezőknek. (Forrás és fotó: vac.hu) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
legújabb
legrégebbi legnépszerűbb
Inline Feedbacks
View all comments